Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Olympiakos ägare Evangelos Marinakis är i blåsväder och misstänks enligt uppgifter för att ha varit inblandad i matchfixning. Arkivbild. Bild: Thanassis Stavrakis/AP/TT
Olympiakos ägare Evangelos Marinakis är i blåsväder och misstänks enligt uppgifter för att ha varit inblandad i matchfixning. Arkivbild. Bild: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Uppgifter: Olympiakos riskerar nedflyttning

Den grekiska storklubben Olympiakos misstänkts för matchfixning och riskerar nedflyttning till andradivisionen, enligt uppgifter från grekiska radiokanalen Sport FM. Även klubbens ägare Evangelos Marinakis misstänks och riskerar livslång avstängning, enligt uppgifterna.

Den grekiska dagstidningen Kathimerini skriver att två klubbar och 15 personer är misstänkta, enligt uppgifterna från radiokanalen Sport FM. Den andra klubben det handlar om är Atromitos, och även flera personer inom det grekiska fotbollsförbundet samt domare ska vara bland de misstänkta.

Anklagelserna ska handla om matchfixning för speländamål och ärendet ligger hos den etiska kommittén inom Grekiska fotbollsförbundet.

Enligt Kathimerini är straffen för matchfixning de hårdaste man kan få inom grekisk fotboll: nedflyttning och böter på upp till 3 miljoner euro, motsvarande 32,6 miljoner kronor, för varje enskild klubb samt ett livslångt förbud från idrotten för varje individ som döms skyldig.

Matchen som det enligt uppgifterna handlar om är den mellan Olympiakos och Atromitos (2–1) den 4 februari 2015.

Minns inte matchen

Vid den tidpunkten spelade svenske Jimmy Durmaz i laget, och han var med i matchen mot Atromitos.

– Ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg någonting av den matchen. Jag har spelat ett antal matcher efter det och vad jag vet var det inte några konstigheter när vi spelade matcherna, säger han till Fotbollskanalen.

Han säger att han inte lade märke till något konstigt under den säsongen när laget "gick som tåget".

"Tufft"

– Jag hade två fina år i Olympiakos och är det något som handlar om att de kan tvångsdegraderas är det tufft. Det är en otroligt fin klubb och fantastiska supportrar. De ska vara i finrummet och jag hoppas att det inte ska vara några problem, säger Durmaz.

Olympiakos ägare Evangelos Marinakis äger även Championship-klubben Nottingham Forest.