Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ANDREAS PRANTER
Bild: ANDREAS PRANTER

Uppgifter: Marcel Hirscher lägger av

Marcel Hirscher avslutar sin karriär som skidåkningsvärldsmästare, det rapporterar olika österrikiska medier under lördagen. På onsdag ska han sedan officiellt meddela karriärens slut i Salzburg i ett direktsänt program i österrikisk tv.

Slalom-specialisten Marcel Hirscher lägger sina världsmästarskidor på hyllan. Detta rapporterar bland annat den österrikiska tidningen Die Kronen Zeitung, som också är sponsor till det österrikiska skidförbundet ÖSV.

Nästa onsdagskväll kommer den 30-årige skidstjärnan från byn Annaberg att informera om sin framtid i en officiell presskonferens i Salzburg. Under titeln "Tillbakablick, Inblick, Utblick" kommer den 30-åriga Hirscher då också förklara sin avgång, skriver tidningen.

Enligt uppgifter från andra österrikiska medier är beslutet dock inte officiellt bekräftat av hans team.

Antydde karriärens slut

Redan för flera månader sedan fanns det tecken som tydde på att Hirscher kommer att sluta. Han förklarade själv redan i mars, efter att ha vunnit sin åttonde titel i totala världscupen, att han tvekade på om han skulle ha motivation att satsa vidare på den alpina karriären.

Anledningen för varför Hirscher nu ser ut att avsluta karriären är att han vill prioritera hälsa och familj före skidorna. Hirscher vann sin första internationella guldmedalj på hemmaplan i Schladming under VM 2013 och har 67 världscupsegrar (bara Ingemar Stenmark och Lindsey Vonn har fler), åtta totala världscupsegrar, sju VM-guld och två OS-guld på meritlistan och vann så sent som i vintras slalom-guldet under VM i Åre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.