Blir ny sportchef i Örgryte – då presenteras han

Örgrytes sportchefsrekrytering har gått i mål. Under torsdagen presenteras den tidigare Halmstads BK-tränaren Igor Krulj, 31, erfar GP.
– Jag har inga kommentarer kring det, säger klubbchefen Niklas Allbäck.

ANNONS
|

Det är sajten Fotbolltransfers.se som var först med uppgifterna: Igor Krulj, 31, är på väg till Örgryte. Men han ska inte dit för att fortsätta sin tränarkarriär som ersättare till Thomas Askebrand – utan för att axla rollen som sportchef.

Uppgifterna bekräftas även av källor till GP.

Senast i HBK

Igor Krulj kommer närmast från sitt tränaruppdrag i Halmstads BK (som han fick lämna efter en trög säsongsstart 2019). Han har även tränat bland annat Varberg och Tvååker.

Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck satt tillsammans med Igor Krulj under senaste hemmamatchen mot Dalkurd, men är fåordig när det gäller värvningsryktet:

ANNONS

Igor Krulj uppges klar som ny sportchef?

– Jag har inga kommentarer kring det.

Men han har varit en av kandidaterna?

– Jag har inga kommentarer kring det heller.

Men ni är öppna för att värva någon som, likt Krulj, inte har tidigare erfarenhet som sportchef?

– Som sagt, jag kommenterar inte detta mer i nuläget, säger Niklas Allbäck.

Fick lämna Halmstad i våras

Igor Krulj kom till Sverige från Kroatien i början av 90-talet, och har fått sin fotbollsuppväxt i Halmstad. Som spelare har han representerat klubbar som HBK, Ängelholm, Halmia och Qviding.

Sedan 2017 har han tränat just Halmstad, men fick inte ett topptippat HBK att lyfta säsongen 2019 – och ersattes av Magnus Haglund i maj månad.

Enligt uppgifter till GP stod "slutstriden" om sportchefsjobbet i Öis mellan Igor Krulj, Tommy Naurin och Magnus Sköldmark.

Nu har Krulj alltså dragit det längsta strået. Under onsdagen ska parterna ha haft ett sista möte för att ro värvningen i hamn, enligt GP:s uppgifter.

Och under torsdagen kommer Krulj att presenteras.

Tidningen har sökt Igor Krulj för en kommentar.

ANNONS