Anders Almgren kan bli ny ordförande i IFK Göteborg. Bild: Bildbyrån.
Anders Almgren kan bli ny ordförande i IFK Göteborg. Bild: Bildbyrån.

Uppgifter: Han kan bli ny ordförande i IFK Göteborg

Sedan Frank Andersson i september meddelade att han inte ställer upp till omval har klubben letat efter ersättare. Under eftermiddagen kom ett extra avsnitt av Blåvittpodden där de avslöjade att Anders Almgren är en av huvudkandidaterna för uppdraget.

ANNONS
|

Tidigare i höst meddelade Frank Andersson att han inte kommer ställa upp för omval för sin post som ordförande i IFK Göteborg. Sedan dess har klubben letat efter en ersättare.

Under eftermiddagen kom Blåvittpodden med nya uppgifter om vem som kan bli efterträdaren. Enligt podden har flera av varandra oberoende personer berättat att de nominerat Anders Almgren till posten som ordförande.

–Jag har verkligen inga kommentarer till det där, säger Almgren till Blåvittpodden.

Enligt Blåvittpodden ska Almgren nu vara huvudkandidat till att ta över ordförandeuppdraget.

–Jag ser den frågan som pågående tills dess att valberedningen presenterar sin nominering och innan dess vill jag inte bidra till spekulationer eller kommentera överhuvudtaget.

ANNONS

Almgren har tidigare varit ordförande i supporterklubben Änglarna och jobbade under åren 2012-2016 som SLO (Supporter Liaison Officer, kontakten mellansupportrarna och klubben) för IFK Göteborg.

LÄS MER: "Frank Andersson ställer inte upp för omval"

I podden uttalar sig även valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg

– Vi kommenterar aldrig några namn och det finns en rad skäl till det. Men Anders känner vi väl sedan tidigare. Jag tycker att han gjorde ett jättebra jobb på Kamratgården under sina år som SLO. Jag har stor respekt för hans kunnande, säger han i podden.

Valet av ny ordförande sker på årsmötet i Mars.

När GP når Anders Almgren står han fast vid sitt uttalande i podden.

– Jag kommer vara så tråkigatt jag inte kommenterar det alls, säger Almgren.

ANNONS