Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Uppehållet som ska lyfta Frölunda – i april

En vecka utan några matcher. Då blir det extra träning för Frölunda men Roger Rönnberg är ändå lite givmild – och ger spelarna två dagar ledigt.
– Man kan inte bara vila i åtta dagar, säger Rhett Rakhshani.

Efter segern mot Kometa Brno med totalt 10–2 är det semifinal som gäller för Frölunda i Champions Hockey League.

Då väntar HC Pilzen efter årsskiftet när turneringen fortsätter.

För Frölundas del väntar dock ett uppehåll. Ett åtta dagar långt uppehåll fram tills dess att det är dags för Frölunda att åka till Timrå nästa onsdag.

Hur spenderar man ett uppehåll på en vecka som hockeyspelare på elitnivå? Jo, genom stenhård träning och sedan lediga dagar.

– Man kan inte bara vila i åtta dagar utan vi måste vara på tårna om vi ska få ut något av det här. Vi kommer köra på hårt i ett par dagar, något som vi kan tjäna på längre fram under säsongen. Nu är det en tuff tid, det är mörkt ute och många matcher. Då är det en bra tid att se till så att du är förberedd och jobbar hårt för att bli bättre, säger Rhett Rakhshani och fortsätter.

– Vi gjorde en bra match senast mot Växjö i SHL men innan dess hade vi ett par dåliga matcher så alla här är hungriga efter fler segrar.

Skönt med ett break?

– Ja, det är det!

– Vi får två dagar ledig och komma bort från hockeyn. Vi kan samla oss mentalt och ha ett snack för att se vad vi kan göra bättre och vad som vi gör bra.

Fokus på målskyttet

Kanske är det just målskyttet som får bli prio för Frölunda under uppehållet. För även om målen har trillat in i rask takt i CHL så har det i SHL gått tyngre för Frölundas målskytte – som kan räknas på handens fem fingrar i de sex senaste matcherna.

Men i Champions Hockey League, mot Kometa Brno, blir det tio mål på två matcher – och det är spelarna som vill producera mer som verkligen levererar.

Bägge bröderna Westerholm, Ponthus och Pathrik, gör mål – precis som nye Rhett Rakhshani.

– Jag önskar ju såklart att jag bidrar mer offensivt, med poäng och mål. Men jag tycker att jag är stark med pucken, vinner mycket puck, bra defensivt också. Det är det där lilla sista extra som jag saknar, säger Ponthus Westerholm själv kritiskt efter 6–1 mot Kometa Brno.

Hans kedja, med brorsan Pathrik och speedkulan Samuel Fagemo, har långa anfall – och befinner sig mestadels i offensiv zon.

– Anfall är ju bästa försvar! Vi skapar chanser hela tiden. Men vi skulle kunna bli lite mer effektiva, säger Ponthus.

Själv har han ett mål och fyra assists på 25 matcher i SHL. På tio matcher i CHL har det blivit två mål och två assists.

– Jag vet ju att jag kan. Det har blivit ett litet spöke, faktiskt. Det är bara att ändra mindset

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.