Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Manchester Citys tränare Pep Guardiola är pressad att leverera. Arkivbild. Bild: Dave Thompson/AP/TT

Upp till bevis för straffat Manchester City

Manchester City har stängts av från Europaspel de kommande två säsongerna.
Med andra ord: upp till bevis för klubben redan den här Champions League-våren.
– Vi har mycket kvar att spela för, säger tränaren Pep Guardiola inför åttondelsfinalen mot Real Madrid.

Föga förvånande har Manchester City överklagat det europeiska fotbollsförbundet Uefas dom till Cas, idrottens skiljedomstol, och huruvida den tvååriga avstängningen från spel i Europa – utfärdat för brott mot Uefas ekonomiska regler – faktiskt står sig återstår att se.

Klart är att Manchester City är pressat att prestera i Champions League-slutspelet redan den här säsongen. City har trots de senaste årens relativa överlägsenhet på inhemsk nivå aldrig nått hela vägen i Europaspelet. Som bäst har det blivit en semifinalförlust säsongen 2015–16.

På onsdag kväll spelas en åttondelsfinal mot Real Madrid, laget som slog ut City i semifinal för fyra år sedan.

– Vi har pratat om vad vi måste göra fram till slutet av säsongen, speciellt för de fans som älskar den här klubben. Vi kommer att spela bästa möjliga fotboll, sade tränaren Pep Guardiola tidigare.

United kan ta Citys plats

En klubb som vet vad det kostar att bli utan Champions League-spel är värsta rivalen Manchester United. Klubbens senaste kvartalsrapport visar att kärnintäkterna gick ner med 31 procent på grund av de förlorade tv-pengarna från Champions League.

Om City stängs av kan femteplatsen i Premier League – som just nu innehas av United – möjligtvis ge spel i Champions League nästa säsong.

– Vi siktar på att avsluta säsongen starkt. Vi har lagt grunden för att nå den långsiktiga framgång som vi alla jobbar för att uppnå, säger klubbens vice ordförande Ed Woodward.

Hazard missar matchen

I vägen för Manchester City står ett Real Madrid med Zinedine Zidane som tränare. En kombination som för bara några år sedan ledde till tre raka titlar i den prestigefyllda turneringen.

– Det här är Real Madrid mot Manchester City, inte Zidane mot Guardiola. Det folk vill se är en fotbollsmatch mellan Madrid och City. Det är en attraktiv tillställning och en speciell vecka, säger Zidane på en presskonferens.

Fransmannen hyllar sin rival Guardiola som världens bästa tränare.

– Han har visat det i Barcelona, Bayern (München) och Manchester City. Det finns många där uppe, men han är nog bäst, säger Zidane.

Madridklubben kommer närmast från en tuff helg. Real förlorade inte bara mot Levante med 0–1 och gav upp förstaplatsen i ligan till Barcelona, lagets stjärnspelare Eden Hazard blev dessutom skadad och missar mötet med City och helgens El Clásico mot Barcelona.

I onsdagens andra match tar Lyon emot Juventus hemma i Frankrike.