Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Teodor Peterson jagar en VM-biljett under världscupshelgen i Lahtis. Arkivbild.

Upp till bevis för formsökande Peterson

Tre man och en VM-biljett. Svenska sprintåkaren Teodor Peterson är medveten om vad som står på spel i världscupshelgen i Lahtis.

Han har ett OS-silver från 2014 och flera världscupssegrar på meritlistan. Säsongen 2018/2019 har dock Teodor Peterson funnits långt från världscupspallarnas glitter och glamour.

Den svenske sprintstjärnan har febrilt letat formen. Semifinalplatsen i det senaste världscupssammandraget i estländska Otepää gav ändå ett kvitto på att formen går åt rätt håll.

- Det gav mig ändå ett slags lugn i att jag vet någonstans att jag kan. Jag såg där att när jag åker fort så hänger jag med och kan utmana, säger Peterson.

TT: Hur känns formen nu?

- Det är alltid svårt att spekulera i. Men jag tycker att det känns bra. Det har känts sista månaden att det går lite sakta men säkert framåt. Jag hoppas ha tagit ett steg till sedan förra världscupen och göra bättre ifrån mig här.

Tre man gör upp

Om inte formbeskedet han hoppas på kommer på den finska snön så är sannolikheten stor att han inte behöver boka någon resa till Seefeld om två veckor.

Han, Johan Häggström och Martin Bergström gör upp om den sista herrbiljetten till skid-VM.

- Det har väl egentligen stått VM-platser på spel hela säsongen så det är egentligen ingen större skillnad att åka imorgon med tanke på det. För mig blir ju bara mitt fokus att hitta en bra tävlingsform. Oavsett om jag varit uttagen eller inte hade jag velat göra en bra tävling i morgon, säger Peterson.

TT: Har du något resultatmässigt mål?

- Nej, det har jag inte. Jag vill göra en bra prolog och känna att jag är med i toppen. Framförallt känna att jag har bra fart i kroppen, är offensiv och vågar ta för mig. Åka som när jag åker bra och inte vara passiv på något sätt. Jag ska satsa allt jag har imorgon.

"Kommer inte tacka nej"

Sprintstjärnan har tidigare sagt att han inte har på ett VM att göra om han inte hittar formen.

TT: Om du blir uttagen trots att du inte får beskeden du vill ha i Lahtis, tackar du nej till VM-platsen?

- Är jag inte i form i morgon kommer någon annan få platsen, det är jag rätt övertygad om och tycker är helt rätt, säger Peterson och fortsätter:

- Men jag kommer inte tacka nej till en VM-plats. Jag räknar med att den som får den är den av oss som är i bäst form.

TT: Hur tufft skulle det vara att inte få åka till VM?

- Som skidåkare är det ju mästerskapen man ser fram emot mest. Men som jag sagt tidigare ser jag inget värde i en VM-plats om jag inte är i slag. På så sätt är det inte VM-platsen som är avgörande utan mer att man blir besviken över att träningen inte gett bättre resultat. Men nu hoppas jag att den ska ha gjort det och att jag ska åka till VM och ha något där att göra.