Uchenna Kanu säkrade segern för Linköping. Arkivbild.
Uchenna Kanu säkrade segern för Linköping. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Unogård kritisk – men Kanu försvarar domarna

Linköpings nya offensiva superduo ordnade det enda målet i 1–0-segern hemma mot Djurgården. Men det borde ha varit två mål, enligt den damallsvenska serieledarens tränare Olof Unogård.
– Tråkigt när snabba spelare ska straffas för att domarna inte hinner med, säger han.

ANNONS

Linköping tappade offensiva landslagsstjärnor som Stina Blackstenius och Mimmi Larsson inför säsongen – och har på förhand inte räknats som någon guldkandidat i damallsvenskan.

Men åtminstone hittills har ersättarna gjort succé.

Det nigerianska nyförvärvet Ebere Orji har öst in tre mål och mot Djurgården blev hennes landsmaninna Uchenna Kanu hjälte genom att på volley läckert smälla in matchens enda mål.

– En väldigt speciell och rolig känsla eftersom det var mitt första mål i mitt nya lag och den här serien, säger 23-åringen med ett lende.

"Helt ofattbart"

De nigerianska landslagsspelarna bildar en snabb toppduo som hotar motståndarnas försvar.

Bara åtta minuter efter 1–0 i första halvleken ordnade de vad alla först trodde även 2–0 tillsammans efter en blixtrande omställning där Djurgården inte hängde med alls.

ANNONS

Orji spelade fram till Kanu, som löpte i från sin back och lurade bort målvakten Kathrine Östergaard Larsen.

Men det läckra målet dömdes bort på grund av offside.

– Helt ofattbart, det är ju solklart onside, säger Linköpings tränare Olof Unogård och kritiserar domarteamet:

– Jag tycker att det är väldigt synd att snabba spelare ska straffas av att domarna inte hänger med. Det var likadant när vi hade Stina Blackstenius här i fjol. Nu kunde det ju mycket väl ha kostat oss två poäng.

Målskytten Kanu blev också väldigt besviken av domslutet.

Försvarar domarna

– Jag är säker på att det inte var offside och blev väldigt överraskad när målet blev bortdömt. Men domarna gör sitt jobb och det är inget jag kan påverka. Skönt att vi ändå höll undan och tog tre poäng, säger nyförvärvet från spanska Sevilla.

LFC – som slog Växjö med 3–0 i premiären och Vittsjö med 2–1 – kom inte upp i samma höga spelstandard denna lördag.

Djurgårdens Olivia Schough var ett ständigt orosmoment och gästerna pressade på i slutet av matchen – då bland annat Malin Diaz Pettersson hade en vass chans. Men hemmamålvakten Matilda Haglund vägrade att släppa någon boll förbi sig.

– Vi slarvade en del, men jag är nöjd med sättet vi kämpade på och det är viktigt att kunna vinna även då vi inte spelar på topp. De tre raka segrarna betyder mycket för oss mentalt, men vi måste fortsätta jobba på samma sätt, säger LFC-mittfältaren Olga Ahtinen.

ANNONS

Stockholmarna är därmed fortfarande utan seger – med bara en poäng efter tre omgångar.

Joakim Löwing/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS