Christian Eriksen sköt två av målen när Tottenham enkelt tog sig till semifinal i FA-cupen. I den andra kvartsfinalen slog Manchester United Brighton med 2–0. Arkivbild.

United tog revansch för CL-uttåget

Manchester United tog revansch för förlusten mot Sevilla i Champions League när de slog ut Brighton i kvartsfinalen i FA-cupen. Landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt och hans Swansea var chanslöst mot Tottenham i den andra kvarten.

|

Manchester United blev i veckan överraskande utslaget ur Champions League av Sevilla, vilket ökade pressen på tränaren José Mourinho inför lördagens kvartsfinal i FA-cupen mot Brighton.

United började bäst och tog ledningen i första halvleken. I den 37:e minuten hittade Nemanja Matic fram med ett inlägg som Romelu Lukaku nickade in i mål från nära håll. I den 83:e minuten avgjorde sedan Matic med sitt 2–0-mål.

United startade med Victor Nilsson Lindelöf på bänken och där fick svensken sitta hela matchen.

Eriksen sänkte Swansea

I lördagens andra kvartsfinal fick åtminstone landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt spela men det gick inte bättre för det, sett ur svenskt perspektiv. Danske stjärnan Christian Eriksen överlistade Nordfeldt två gånger när Londonlaget enkelt vann på bortaplan med 3–0.

Eriksen slog till en gång med högern och en gång med vänstern. Ledningsmålet kom redan i elfte minuten när han vackert överlistade Nordfeldt med vänstern.

På tilläggstid i första halvlek placerade Erik Lamela, som spelade fram till 1–0-målet, själv in tvåan. Eriksen avgjorde sedan när han bytte fot och sköt 3–0 i 62:a minuten.

Då hade Kristoffer Nordfeldt, som stått i samtliga Swanseas cupmatcher, gjort en kanonräddning och stoppat dansken precis före paus. Martin Olsson hade ett långskott precis efter paus där Tottenhammålvakten Michel Vorm gjorde en vass räddning.

Men i det stora hela var Swansea, i kvartsfinal för första gången sedan 1964, chanslöst. Tottenham hade ett 75-procentigt bollinnehav och 11–2 i skott på mål.

Lottning på söndagen

Semifinalerna lottas på söndagen sedan de två andra kvartsfinalerna spelats. Först möter Wigan Southampton och i den fjärde och sista matchen spelar Leicester och Chelsea.

Lottningen ska skötas av Gianfranco Zola, som vann FA-cupen med Chelsea 1997 och 2000, och Arsenals målvakt Petr Cech som har fem cupvinster.

Semifinalerna spelas den 21 och 22 april. Finalen spelas den 19 maj.