Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Unika tävlingen – Duplantis mötte världsstjärnorna i trädgården

Armand Duplantis, 20, mötte sina konkurrenter Sam Kendricks och Renauld Lavillenie under söndagen. Detta när stjärntrion gjorde upp från sina trädgårdar där Duplantis och Lavillenie fick dela på segern.
– Jag älskar att tävla, säger svensken.

Under söndagen gick en något annorlunda tävling av stapeln. Den svenske världsrekordhållaren i stavhopp, Armand Duplantis, mötte stjärnduon Sam Kendricks och Renauld Lavillenie. Gemensamt för trion?

LÄS MER: Nu avslöjas Frölundas guldtaktik – ett år efter SM-guldet: "Hade kunnat käka popcorn"

Jo, att de hoppade i sina egna trädgårdar.

Duplantis hoppade på baksidan av sitt föräldrahem i Lafayette, Louisiana, Kendricks från sin bakgård i Oxford, Mississippi, och Lavillenies stavhoppsställning stod vid hemmet i franska Clermont-Ferrand.

– Jag är överlycklig över att få tävla igen, särskilt mot Sam och Renaud. Eftersom vi inte vet vilka andra tävlingar vi kommer att ha så kommer vi verkligen att njuta av det här. Det är dessutom väldigt viktigt att vinna eftersom jag inte är särskilt förtjust i att förlora mot dem, sa Duplantis.

LÄS MER: Nystartade pojklaget Athletic FC gör succé: "Klart det är känsligt"

Segrare?

Jo, det blev inte den som hoppade högst då det var för krångligt att kontrollera höjderna för de tre stjärnorna. Istället var det den som hoppade över fem meter flest gånger under 30 minuter.

LÄS MER: Han är är doldisen bakom Frölundas framgångar – hyllas av Rönnberg

Efter första halvan hade Armand Duplantis ledningen med 18 hopp före Renauld Lavillenie som hade klarat 17 och Sam Kendricks som låg på 13 klarade hopp.

– Jag älskar att tävla, särskilt i min egen trädgård, säger Armand Duplantis.

LÄS MER: Thomas Ravelli och poliserna: "Högg vad som fanns till hands"

Under den andra halvan fortsatte Sam Kendricks att halka efter de två andra. Till en början höll Lavillenie jämna steg med Duplantis. Något han skulle fortsätta att göra när de två gjorde upp om segern.

Armand Duplantis klarade 36 hopp vilket även Renauld Lavillenie gjorde medan Sam Kendricks blev tvåa med sina 26 klarade hopp.

Armand Duplantis ville fortsätta tävla. Men Renauld Lavillenie ville inte köra en tredje runda. Vilket gjorde att tävlingen slutade oavgjord. Bild: World Athletics
Armand Duplantis ville fortsätta tävla. Men Renauld Lavillenie ville inte köra en tredje runda. Vilket gjorde att tävlingen slutade oavgjord. Bild: World Athletics

Något som gjorde att det skulle bli en tredje del av tävlingen. Men då valde helt plötsligt Lavillenie att inte vilja tävla vidare. Något som gjorde Armand Duplantis rejält besviken.

– Jag är färdig. Jag vill inte riskera något, säger Lavillenie i tävlingen.

– Jag vill fortsätta! Slutspelsrunda! Kom igen, säger Duplantis.

Men någon tredje runda blev det aldrig. Istället fick de två dela på segern till Duplantis stora missnöje.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.