Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Ungt Torslanda siktar uppåt: "Övre halvan är rimligt"

Torslanda tar emot Skoftebyn för årets sista omgång i Svenska Futsalligan. Snart halvvägs in på säsongen siktar Torslanda uppåt i tabellen.
– Målsättningen är såklart att vinna varje match. Men övre halvan av tabellen tycker jag är rimligt, säger lagets tränare Fredrik Augustin.

Skoftebyn från Trollhättan väntar Torslanda i årets sista match av Svenska Futsalligan. En motståndare laget är vana att möta.

– Vi har mött dom många gånger förut. Det är ett fysiskt starkt lag, det brukar bli jämna kamper. De spelar ganska rak futsal och försöker nå deras pivot och komma i andra vågen, berättar Torslandas tränare Fredrik Augustin.

Förra omgången vann Torslanda mot KFUM Linköping på bortaplan. Sedan dess har laget haft lite ledigt över julhelgen. Men två träningspass har hunnits med inför lördagens match, ett vanligt och ett rehab-pass.

– Efter matchen mot Linköping har vi tagit det lite lugnare. Säsongen har varit ganska hårt och slitit ganska mycket på truppen, berättar Augustin.

"Målsättningen är såklart att vinna varje match"

Torslandas unga lag har blandad och gett under säsongen. Seger mot serieledarna har blandats med tuffa uddamåls förluster och inför söndagens möte ligger de på nionde plats.

– Målsättningen är såklart att vinna varje match. Men övre halvan av tabellen tycker jag är rimligt, säger Augustin och fortsätter:

– Vi har föryngrat laget mycket under de två senaste säsongerna. Så vi har ett mycket ungt lag. Bland annat har vi två stycken som spelar i P19 landslaget. Vi har många unga duktiga spelare men inte så mycket erfarenhet i SFL.

"Känslan är att det kan bli rätt bra"

Torslandas futsallag har blivit populärt på västra Hisingen. Derbyt mot IFK Göteborg som är den högsta publiksiffran i år då 441 personer hade tagit sig till Torslandahallen.

– Så fort vi får spela i våran hemmahall brukar det bli bra. Vi vill ha runt 350-400 i publiken. Sen är det mer vissa matcher och färre i andra. Tyvärr har vi fått spela några matcher i Lundbystrand, så då tappar vi publik, säger Augustin.

Men inför lördagens match är Augustin hoppfull.

– Vi hade en sådan här mellandagsmatch förra året, då var det bra med publik. Men det är svårt att säga hur många det blir men känslan är att det kan bli rätt bra. Eller helt okej i alla fall, säger Fredrik Augustin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.