Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ajax firar ett av målen i 4–1-segern mot Lyon.

Unga Ajax krossade svagt Lyon

Ajax eller Lyon? Blir det nederländskt eller franskt inslag i Europa League-finalen på Friends Arena den 24 maj? Efter de första 90 minuterna i semifinalmötet är det klar fördel Ajax.

Den forna storklubben – där flera svenska spelare gjort större eller mindre avtryck genom åren – har ett ungt och hungrigt lag som bara blir bättre och bättre.

4–1 hemma på Amsterdam Arena betyder att Lyon måste vinna med minst 3–0 eller 5–1 i returen om en vecka för nå finalen om tre veckor utan att det ska krävas förlängning eller straffar.

Sett till prestationen i Amsterdam blir det svårt.

Bertrand Traoré gjorde 1–0 och det så viktiga 4–1-målet sedan Mathieu Valbuena reducerat för Lyon. Innan dess hade Kasper Dolberg och Hakim Ziyech fört Ajax till 3–0 i början av andra halvlek.

Alla vänner av försvarsspel bör avstå från att se matchen i efterhand. Det var bitvis – framför allt i andra halvlek – rena rama vilda västern-fotbollen när båda lagen öste på framåt.

Alla som gillar den varianten och såg matchen är att gratulera.

I den andra semifinalen möts Celta Vigo och Manchester United på torsdagskvällen. Att Ajax och Lyon spelade på onsdagen, en kväll annars vikt åt Champions League, beror på att Nederländerna under torsdagen firar minnet – Dodenherdenking – av de medborgare som dött i krig eller under fredsbevarande insatser. En dag senare firas befrielsen från Nazitysklands ockupation den 5 maj 1945.