Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Ung Cancer siktar på pärlrekord till förmån för cancersjuka

Under lördagens Göteborgsvarv kommer mycket utanför själva varvet hända runt om i Göteborg. Ett exempel på ett initiativ som pågår samtidigt är organisationen Ung Cancers pärlrekordssatsning. De siktar på att pärla 21 000 Fuck Cancer-armband under varvetdagen – ett armband för varje meter Göteborgsvarv.

Om du får några minuter över under varvsdagen på lördag kan du vara med om att slå pärlrekord i Ung Cancers regi.

På Linnéplatsen kommer organisationen, som stöttar unga människor som drabbats av cancer, gemensamt satsa på att slå rekord i att pärla Fuck Cancer-armband.

Kampanjen pågår mellan 12 och 16 och det är inte bara i Göteborg man har chans att pärla. Även i Norrköping, Stockholm och Malmö har du chansen att vara med i rekordjakten.

– Vi ville ta vara på den här möjligheten och göra något tillsammans. Vi har våra Fuck Cancer-armband som skapar stort engagemang. Man kan springa för oss och det är det många som gör, säger projektledaren Camilla Hall.

"Ville skapa engagemang"

Många armband måste pärlas om de ska nå målet på ett armband per meter varvet är.

– Det är nog många som kan få göra ett par stycken. Eftersom inte alla kan springa ville vi skapa engagemang så att alla kan göra något. Då tänkte vi: pärla, det kan alla göra, säger Camilla Hall.

Dragit in nio miljoner

Specifikt för den här kampanjen har ett nytt Fuck Cancer-armband skapas i silversvart.

Den här kampanjen är en del i de många välgörenhetsinitiativ som pågår i samband med Göteborgsvarvet. Varvet har enligt egen utsago bidraget med nio miljoner kronor till just välgörenhet sedan 2011. I år förväntas den siffran bli cirka 1,5 miljoner kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.