Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Söndagens möte i superettan mellan Umeå och AFC Eskilstuna på Umeå Energi Arena SOL blir av trots fler coronafall i hemmalaget. Arkivbild.
Söndagens möte i superettan mellan Umeå och AFC Eskilstuna på Umeå Energi Arena SOL blir av trots fler coronafall i hemmalaget. Arkivbild. Bild: Erik Abel/TT

Umeå får nej av SvFF – trots elva coronafall

Elva fall av covid-19 i A-laget.
Trots det tillåts inte Umeå skjuta upp söndagens hemmamatch mot AFC Eskilstuna.
"Såklart inte det beslut vi hoppats och trott på", skriver sportchefen Danny Persson i ett sms till Västerbottens-Kuriren.

Söndagens fotbollsmatch i superettan för herrar mellan Umeå och AFC Eskilstuna kommer att spelas som planerat trots elva konstaterade fall av covid-19 i hemmalagets A-lagstrupp.

Umeå meddelar på sin hemsida att man har skickat in en framställan till Svenska fotbollförbundet (SvFF) om att få matchen uppskjuten, men förbundets tävlingskommitté säger nej; matchen ska spelas enligt gällande spelschema på söndag klockan 17.30.

"Såklart inte det beslut vi hoppats och trott på, men vi förbereder oss för match", skriver Umeås sportchef Danny Persson i ett sms till Västerbottens-Kuriren.

SvFF:s beslut går i linje med när herrallsvenska Helsingborg fick ett negativt besked från tävlingskommittén i slutet av augusti och tvingades genomföra hemmamötet med Djurgården (3–1) trots stor smittspridning i laget. Valet att spela kritiserades hårt av såväl förbundets egen medicinska kommitté, Helsingborgs lagläkare som smittskydd Skåne.