Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JON OLAV NESVOLD

Ullevi-hopparen uttagen till EM

Khaddi Sagnia är uttagen till EM i friidrott i sommar. Det presenterades av förbundskapten Karin Torneklint på tisdagen.
– Hon är en fantastiskt längdhopperska, säger Torneklint.

Sagnia var med under VM i London förra året där hon missade final och i inomhus VM slutade hon 6:a på 6,64. Men nu kan hon alltså ställa in siktet på ytterligare ett stort mästerskap när Friidrotts EM avgörs i Berlin 7 - 12 augusti.

– Hon är en fantastiskt längdhopperska och en fantastiskt person. Kul att ha med henne i landslaget. Väldigt stor glädjespridare så hon är en bra individ att ha med i ett landslag, berättar förbundskapten Torneklint om Sagnia.

Sagnia har haft en tuff inledning på säsongen men har nu kunnat börja hoppa för fullt. Tidigare i sommar fick hon skjuta upp sin säsongsinledning efter att ha skadat sig.

– Har haft en liten strulig vår och har inte kunnat träna riktigt som man velat. Men har visat att hon är på god väg ska bli väldigt spännande att se var hon landar i gropen i Berlin. Kan bli jättelångt om hon får ordning på bitarna, säger Torneklint.

Förutom Sagnia blev längdhopparen Michel Tornéus spjutkastaren Sofi Flink och mästerskapsdebutanten Vanessa Kamga i diskus.

Nästa EM-uttagning sker efter GP-tävlingen i Karlstad 25 juli. I slutändan beräknar Karin Torneklint att truppen kommer innehålla ungefär 60 namn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.