Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ulf Ohlson kollapsade – hyllar Sahlgrenskas personal

Inför helgens travtävlingar på Åby-travet råkade stjärnkusken Ulf Ohlsson ut för en otäck olycka. På sitt hotellrum kollapsade han och slog i huvudet. Nu hyllar han personalen på Sahlgrenska.

I helgen var det travfest på Åbytravet i Mölndal när banan arrangerade sina V75-tävlingar.

Men för stjärnkusken Ulf Ohlsson präglades helgen av något helt annat.

På lördagsmorgonen när 57-åringen befann sig på sitt hotellrum, kollapsade han plötsligt och slog i huvudet.

– Benen bara försvann och efter det kommer jag inte ihåg något på ett tag. När man svimmar tar man ju inte emot sig. Min sambo Elin hörde en riktig duns. Det blev en jäkla karamell och hjärnan fick en riktig smäll. Jag låg avsvimmad en stund och de tillkallade ambulans. Sen vaknade jag till och kunde gå ner själv till ambulansen, säger Ulf Ohlsson till Sportbladet.

Hyllar personalen på Sahlgrenska

Ohlsson fick sy flera stygn i pannan. Han ådrog sig också en näsfraktur och hjärnskakning. Efter olyckan passar stjärnkusken på att hylla personalen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Personalen på sjukhuset var helt fantastiska, det måste jag verkligen säga. De förklarade vad som hade hänt och gjorde många olika tester, så att jag inte hade åkt på en hjärnblödning eller något så allvarligt. De hade mig hela tiden under uppsikt och jag fick stanna över natten för observation. De tog mitt blodtryck flera gånger och hade ett EKG uppkopplat under natten och det såg bra ut, säger han till tidningen.

Ohlsson har ställt in de kommande tävlingarna han var uppskriven på och det är ännu inte säkert när han kan vara tillbaka i sulkyn igen. Men 57-åringen hoppas på en snabb återkomst.

– När jag lämnade sjukhuset kände jag mig först ganska bra, men det var väl för att jag hade medicinerna i kroppen. Då var jag uppsatt på en hel del lopp som jag korrigerade. Jag har ställt in alla lopp fram till lördagens V75-omgång från Solänget, om jag kör där vet jag inte i nuläget, jag tar en dag i taget. Det kan bli comeback relativt snabbt men jag kan inte säga helt säkert ännu, säger han.

Ulf Ohlsson har sitt hemmastall på Solvalla till vardags och har under sin karriär över 6300 segrar på kontot.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.