Ulf Niklasson: "Huvudpersonen njuter i fulla drag"

Förlägren är avklarade och träningsmatcherna färdigspelade. På fredag inleds fotbolls-EM. Och GP:s EM-resenärer är på plats i Frankrike.

ANNONS
|

Varje år händer det ju hur mycket som helst inom sportens värld, men talar vi mästerskap och häftiga händelser slår 2016 det mesta. Vi talar om en buffé med EM i fotboll, Sommar-OS i Rio och World cup i hockey i Toronto – mästerskap som GP-sportens bevakar på plats. Lägg gärna till den fantastiska vardag Göteborg bjuder på. Vi har redan fått uppleva SM-guld i hockey, i handboll och i innebandy och vi har en fotbollssäsong som lockar storpublik. Vi har en friidrottssäsong med både EM och OS och Göteborg har på nytt visat sig från sin bästa sida när det gäller arrangemang, där hästtävlingarna i Scandinavium och Göteborgsvarvet stack ut.

ANNONS

Bland annat.

Men självklart är stora fotbollsmästerskap något alldeles speciellt. Man kan mäta intresse på olika sätt, men en intressant sak var det faktum att Fotbolls-VM i Brasilien 2014 hade med fem matcher tio-i-topp-listan för sport i tv det året – ett mästerskap Sverige inte ens var med i. Det är Erik Hamrén & Co nu.

Fotbollsmästerskap är också väldigt speciellt för mig. Under tio år hade jag förmånen att få arbeta som fotbollsreporter på GP-sporten och fick uppleva sju mästerskap runt om i världen. Bland mycket, så minns jag den där underbara känslan när jag satt i taxin på väg upp till Landvetter och hade fyra, fem, sex veckor framför mig och jag äntligen kunde gå in i den där härliga mästerskapsbubblan. Jag vet att GP-sportens EM-resenärer Mattias Balkander och Fredrik Janlind kände likadant innan de klev på planet till Frankrike. Nu är båda på plats.

Vårt arbete med EM i fotboll startade redan i januari då vi drog igång EM-kollen, där Fredrik Janlind varje måndag har levererat det mest intressanta om Sverige och gruppmotståndarna, Irland, Italien och Belgien. Självklart nöjde vi oss inte med det, utan den uppskattade EM-bloggen har funnits med sedan dess. Sedan två veckor tillbaka har vi ökat bevakning markant, där Zlatan Ibrahimovic kommande klubbadress fullständigt dominerat nyhetsrapporteringen och jag är helt övertygad om att mycket är välregisserat och att huvudpersonen njuter i fulla drag över det gigantiska intresset.

ANNONS

I all vår kommande EM-rapportering i pappret och i våra digitala kanaler vill jag gärna lyfta fram några saker:

Guidematerial:Under större delen av mästerskapet är det tre matcher varje dag och självklart kommer ni att få ett gediget guidematerial med laguppställningar, tv-tider och annat för att vara så uppdaterade det bara går när ni följer matcherna.

EM-bloggen:Här tar Fredrik och Mattias med er bakom kulisserna med fokus på Zlatan & co och räkna också med ett jämnt flöde av bilder på GP-sportens Instagramkonto.

Morgon-TV:Vad är snackisen i dag? Mattias och Fredrik sträcker upp fingret i luften och levererar det hetaste som kommer att hända under dagen.

Live-TV:I samband med de svenska träningarna, kommer en knappt handfull spelare till den så kallade mixade zonen och möter journalister. Därifrån sänder vi live.

Efter EM-finalen i Paris 10 juli byter vi snabbt fokus och laddar för bland annat Partille cup, seglingstävlingarna i Marsstrand, Gothia cup och fotboll från våra högsta nationella serier innan vi i augusti skickar Eric Hilmersson till Copacabana för att bevaka sommar-OS i Rio.

Ha en väldigt trevlig sommar med oss på GP-sporten!

ANNONS