Ulf Elfving om vänskapen med Tommy Engstrand

I morgon begravs ikoniske sportkommentatorn Tommy Engstrand. I en intervju med Sportexpressen berättar nära vännen Ulf Elfving om sista telefonsamtalet – bara en timme innan Engstrand dog.
– Tommy var som en storebror för mig, säger Elfving.

ANNONS
|

Det var i juli som beskedet kom att den legendariske kommentatorn och Radiosportens tidigare chef Tommy Engstrand hade dött 82-år gammal.

Hans gärning uppskattades av många och hyllningarna lät sig inte väntas på.

– Han sa till mig, tidigt i min karriär: ”Du måste låta pumpen vara med”, hjärtat alltså. ”Hjärtat måste få vara med när du kommenterar”. Tack vare Engstrand så blev referat mer äkta. Det var en av hans främsta egenskaper, det blev äkta, sa bland annat C Mores programledare och kommentator Lasse Granqvist till Sportbladet.

LÄS MER:Sportjournalisten Tommy Engstrand är död

LÄS MER:Ingvar Oldsbergs ord om Tommy Engstrand

I morgon (fredag) begravs Tommy Engstrand vid Gustaf Vasa kyrka i centrala Stockholm. I en intervju med Sportexpressen berättar nära vännen, tillika radioikonen, Ulf Elfving att han blev uppringd av Engstrand från sjukhuset – bara timmar innan han dog.

ANNONS

– Det är en chock att Tommy är borta. Vi hade pratat länge om att gå på Tennstopet i Stockholm, äta lite sill och ta oss en stänkare. Nu blir det inte så, säger han till tidningen.

LÄS MER:Kollegorna minns och hyllar Engstrand

Tommy Engstrand tillsammans med Björn Borg.
Tommy Engstrand tillsammans med Björn Borg. Bild: BILDBYRÅN

Om nära relationen: ”Var en storebror”

Ulf Elfving lärde känna en tre år äldre Tommy Engstrand på 1960-talet och sedan dess var de goda vänner.

– Tommy var som en storebror för mig. En fenomenal människa som lärde mig så mycket. Vi hade så roligt tillsammans. Tommy var en sällskapsmänniska av guds nåde. Han tog över rummet han befann sig i, men alltid på ett trevligt och roligt sätt.

När Ulf Elfving ska beskriva Engstrand svarar han:

– Tommy var glad, en entusiastisk och väldigt generös kompis.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS