Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

UFC-stjärnan opererad efter skräckolyckan

I helgens mellanviktsmöte mot Uriah Hall bröt ex-mästaren Chris Weidman benet efter en spark – 13 sekunder in i den första ronden.
Nu har amerikanen opererats efter benbrottet.
– Allt gick bra, skriver Weidmans fru Marivi på Instagram.

Det var på helgens UFC-gala i Florida som den otäcka olyckan inträffade i mötet mellan Chris Weidman och Uriah Hall. 13 sekunder in i mötet riktade 36-årige Weidman en låg spark mot Hall, varpå amerikanens ben gick av.

Efter olyckan avbröts matchen och Weidman fördes direkt till sjukhus där han under söndagen, amerikansk tid, genomförde en operation.

LÄS MER: Claressa Shields byter från boxning till MMA

Hans fru Marivi ger nu en statusuppdatering från sjukhuset:

– Detta var hemskt. Galna saker händer i livet och planerna blir krossade. Det har varit en lång dag men jag är så glad att äntligen få se min man efter operation. Allt gick bra, skriver hon på Instagram.

– Jag vill att alla ska veta att jag är tacksam för stödet, säger Chris Weidman själv i ett videoinlägg från sjukhussängen.

LÄS MER: UFC-svenskan skadad – fajt ställs in

Detta var det tredje benbrottet i UFC:s historia. En liknande händelse inträffade i december 2013 när Anderson Silva bröt benet efter en låg spark mot just Chris Weidman.

Det är nu beräknat att det kommer att ta åtta veckor innan MMA-stjärnan kan gå utan kryckor. Om sex till tolv månader hoppas Weidman vara tillbaka i full träning.

36-åringen förlorade sin mästartitel 2015 och har endast två vinster på åtta matcher efter det.

LÄS MER: Göteborgaren slog till – snabbaste knockouten i eventets historia

LÄS MER: MMA-fajter slet av finger – hittades i handsken

Varning för starka bilder:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.