Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Khabib Nurmagomedov, till höger och med hans nyligen bortgångna far, Abdulmanap Nurmagomedov till vänster poserar med mästarbältet, 2018.  Bild: Pavel Golovkin
Khabib Nurmagomedov, till höger och med hans nyligen bortgångna far, Abdulmanap Nurmagomedov till vänster poserar med mästarbältet, 2018. Bild: Pavel Golovkin

UFC-mästaren redo för oktagonen efter faderns död

UFC-stjärnan Khabib Nurmagomedovs fader gick nyligen bort i covid-19 och det har spekulerats kring att lättviktsmästaren skulle dra sig tillbaka.
Men nu går UFC-presidenten Dana White ut med att slagskämpen är redo för att ge sig in oktagonen igen.

UFC-fightern Khabib Nurmagomedov är obesegrad lättviktsmästare och har bland annat besegrat sportens tidigare affischnamn Connor McGregor.

Den 24 oktober kommer han återvända till oktagonen för att försvara sin titel mot Justin Gaethje, som vann viktklassens tillfälliga mästarbälte innan sommaren.

Den senaste tiden har varit tuff för mästaren. Khabib Nurmagomedovs far och tränare, Abdulmanap Nurmagomedov, avled för en dryg månad sedan i Moskva sviterna av en covid-19.

Till CNN säger UFC:s president Dana White att dödsfallet har tagit hårt på UFC-kämpen.

– Det har tagit väldigt hårt på honom. Hans pappa var som en hjälte för honom, han älskade sin pappa, de hade ett väldigt nära förhållande och det har varit svårt för honom.

”Det kommer att hända”

Enligt CNN har det funnits rykten att lättviktsmästaren skulle dra sig tillbaka från sporten efter faderns död men hans stab har meddelat Khabib Nurmagomedov kommer återvända efter en sorgeperiod,

Dana White har än så länge inte avslöjat var matchen kommer äga rum, men är självsäker på att den kommer att genomföras.

– Det kommer att hända, jag säger det just här, just nu. Matchen kommer att genomföras, säger UFC-presidenten till CNN.

LÄS MER: Anton Turkalj tränar med "The Mauler" inför karriärens största match

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.