Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Uefa uppmanar supportrar att "dyka upp på arenan så tidigt som möjligt" till Friends Arena på grund av säkerhetskontroller inför Europa League-finalen mellan Manchester United och Ajax.

Uefa tonar ner showen på Friends Arena

Den show som var tänkt att inleda Europa League-finalen på Friends Arena skalas ner efter attacken i Manchester, för att visa hänsyn och respekt för offren.

Finalmatchen mellan Manchester United och Ajax spelas mindre än två dygn efter den misstänkta terrorattacken. 22 personer har bekräftats döda och ytterligare 59 skadades i en explosion i samband med en konsert med den amerikanska stjärnan Ariana Grande i Manchester Arena.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har nu bestämt att tona ner showen inför finalen. Bland annat kommer de svenska världsstjärnorna Axwell & Ingrosso inte att uppträda.

- Showen kommer inte att bli av, det är inte tid att fira nu. Vi ska visa respekt och solidaritet, säger Uefas ordförande Aleksander Ceferin i en intervju med Radiosporten.

Grundliga kontroller

En tyst minut kommer också att inleda matchen. Tidningen Daily Mirror skriver att Manchester United väntas bära sorgeband under matchen.

Uefa har fört samtal om läget och säkerheten med de båda finallagen, men det var aldrig tal om att ställa in eller skjuta upp matchen.

- De här fega attackerna kan inte stoppa oss från att spela fotboll, säger han.

Arrangören uppmanar publiken att komma i god tid till Friends Arena, på grund av utökade kontroller vid inpasseringen som kan ta tid.

Säkerheten kring finalen har dock varit förhöjd ända sedan dådet på Drottninggatan i april, som krävde fem liv.

Evenemang i London

I veckan ordnas flera stora idrottsevenemang runt om i Storbritannien, och säkerheten höjs nu på samtliga. Londonpolisen kommer att skicka ut extra resurser till både FA-cupfinalen mellan Arsenal och Chelsea på Wembley och rugbyfinalen på Twickenham Stadium.

Dessutom spelas i helgen en PGA-tourtävling i golf på Wentworth i sydvästra London.