Cristiano Ronaldos tog bort flaskor av EM-sponsorn Coca Cola – nu svarar Uefa.
Cristiano Ronaldos tog bort flaskor av EM-sponsorn Coca Cola – nu svarar Uefa. Bild: Laszlo Balogh/AP/TT

Uefa svarar efter stjärnornas markering

Cristiano Ronaldo plockade bort flaskor av EM-sponsorn Coca Cola under en presskonferens. Nu svarar europeiska fotbollsförbundet (Uefa).
– Uefa har påmint deltagande nationer att sponsorerna är en väsentlig del i av det här mästerskapet, säger turneringsansvarige Martin Kellen.

ANNONS

Både Italiens Manuel Locatelli och Frankrikes Paul Pogba har sedan följt i Cristiano Ronaldos fotspår. Locatelli flyttade två Coca Cola-flaskor ur bild under presskonferensen efter 3–0-segern mot Schweiz, och Pogba, som är troende muslim, tog bort en flaska av ölmärket Heineken efter Frankrikes vinst mot Tyskland (1–0).

Uefas turneringsansvarige Martin Kellen menar att förbundet har en större förståelse för spelare som har religiösa motiv.

– Om det är av religiösa skäl, så behöver de inte ha flaskor där, säger han.

Uefa har inte tagit några disciplinära åtgärder efter spelarnas tilltag. Kellen säger att de inte kommer att bötfälla specifika spelare utan i så fall är det nationsförbunden som drabbas.

ANNONS

Om det fortsätter kan det bli aktuellt med böter.

– Vi har regler som alla deltagande nationer skrivit under. Vi har påmint dem om deras skyldigheter men givetvis är böter alltid en möjlighet, säger Kellen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS