U21-landslagsman klar för Gais

ANNONS
|

- Jag kan springa för evigt, delförklarar den isländske innermittfältaren som byter Reykjavik och Fylkir mot Sverige och Gais.

- Jag har funderat en hel del på just det, på omställningen att lämna hemmet och familjen, men Gais siktar på att bli ett lag bland de fyra, fem främsta, har skickliga tränare i Roland Nilsson och Hans Gren och blir ett bra ställe för mig att fortsätta utvecklas på, förklarar U21-landslagsmannen, som bland annat övertalades att bli göteborgare av IFK Göteborgs nye mittback Ragnar Sigurdsson.

- Vi är kompisar och har spelat tillsammans i Fylkir, berättar Eyjolfur Hedinsson för GP.

ANNONS

Sjunde nyförvärvet

Den centrala mittfältaren blir Gais sjunde nyförvärv och stiger på det plan som tar Gais till Orlando via Reykjavik på måndag. Tänkbar debut för nya klubben: Major League Soccer-motstånd på onsdag.

Varför Gais?

- Varför inte? Det här är en stor chans för mig.

Kontraktet löper över fyra år och blev helt klart i går eftermiddag klockan halv fem. Förhandlingarna har bland annat handlat om spelarens lön och transfersumma. Han hade två år kvar på kontraktet med Fylkir.

- Jag tror att alla parter blev nöjda till slut. Jag vill inte gå in på hur mycket vi har betalat, men under mina år i Gais har vi bara betalat övergångspengar för två spelare, och Hedinsson var dyrare än Sheriff Souma, så mycket kan jag säga, säger Gais klubbchef Magnus Sköldmark.

Roland Nilsson:

- Han är duktig. En bra spelare. Annars hade vi inte tagit honom. En mittfältare, bra teknisk, löpstark och fysisk, bedömer Gaistränaren.

Får jobba sig in i startelvan

En startspelare redan i år?

- Han får jobba för att ta en plats i startelvan. Det gäller alla spelare.

Själv beskriver han sig också som en god huvudspelare, duktig framspelare, skicklig med båda fötterna - och med en kapacitet att "springa för alltid".

ANNONS

På mittfältet konkurrerar han bland annat med Fredrik Lundgren, Prince Ikpe Ekong, Daniel Nicklasson och Martin Dohlsten.

Eyjolfur Hedinsson

ANNONS