Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

U21-landslaget en poäng från kval

Sveriges U21-landslag är en poäng ifrån playoff till EM. Men 2-0-segern mot Montenegro var skör, trots att gästerna spelade med en man mindre i en timme.

En poäng mot antingen Israel (hemma) eller Bulgarien (borta) i september - det är vad Jörgen Lennartssons fotbollslandslag behöver för att säkra gruppsegern och en playoffplats till EM i Danmark 2011.

Det blev oväntat och onödigt spännande på Örjans vall. Sverige tappade tempo och släppte fram Montenegro i andra halvlek. Inte förrän i 89:e minuten dödades matchen när Rasmus Jönsson petade in 2-0, frispelad av Albin Ekdal.

I 32:a minuten hände det som öppnade matchen för Sverige. Rasmus Jönsson sprang sig loss på en djupledsboll från Jiloan Hamad. Helsingborgaren fälldes av Stefan Savic.

Domaren pekade på straffpunkten och visade rött kort för Montenegros mittback. Denni Avdic slog straffen hårt längs marken vid målvaktens vänstra stolpe.

Efter frilägesutvisningen tog Sverige över ännu tydligare. Svenskarna fick ofta bollen till skänks av montenegriner.

Den svenska vänstersidan, med A-landslagsspelarna Martin Olsson och Emir Bajrami, visade kvalitet. Från andra kanten vandrade Jiloan Hamad in och sköt några skott som var nära att resultera.

Efter paus stannade Sveriges spel. Med en man mindre fick Montenegro plötsligt igång lite anfallsspel och hade bland annat ett rejält ribbskott.

Hamad prickade stolpen halvvägs in i andra halvlek, och Avdic hade öppet läge för 2-0 från nära håll innan Jönsson till slut avgjorde.