Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Tyson ångrar sitt val att skaffa tigrar som husdjur

Mike Tyson, 53, är känd som en av världens bästa boxare genom alla tider. Han är även känd för att ha haft en tiger som husdjur – nu berättar han om när hans tiger gick till attack mot en inkräktare.
– Jag gav henne 250 000 dollar, säger han i rapparen Fat Joes liveshow.

Han slog igenom med dunder och brak och blev världsmästare omgående som 20-åring och därefter var Mike Tyson nästintill ohotad under sin karriär och radade upp världsmästartitlarna. På sistone är det dock inte boxningen som gjort honom känd.

Han har synts till i flera olika filmer, däribland Baksmällan där en tiger även var med i samma scen.

Tyson själv har tidigare haft just en tiger som husdjur.

För under toppen av hans karriär bestämde han sig för att skaffa en bengalisk tiger som han alltså hade som husdjur hemma på tomten.

LÄS MER: Ilskan mot Sjögren efter svaret om Hegerberg

Tigern skulle dock gå till attack.

Något som han nu berättar om i rapparen Fat Joes webbshow, enligt Insider.

Där bemöter han också uppgifterna om att tigern skulle ha gått till attack mot en av hans dåvarande grannar.

– Nej, nej, nej, Joe, det är inte vad som hände. Någon hoppade över stängslet in till där tigern var och började leka med den. Men tigern kände ju inte den här tjejen, så det var en ren olyckshändelse, säger han enligt och fortsätter:

– De försökte stämma mig tills de fick reda på att det var hon som hoppat över stängslet från början. Men när jag såg vad tigern hade gjort med hennes hand... Jag hade en hel del pengar på den tiden så jag gav henne 250 000 dollar (cirka 2 490 000 kronor) eller vad det nu var för den var helt sabbad.

LÄS MER: Träningsmatch i Borås kan ha omsatt mer än 37 miljoner

Totalt hade Tyson tigrar som husdjur i över 16 år innan stora ekonomiska problem tvingade honom att göra sig av med tigrarna. Beslutet att en gång i tiden skaffa de enorma tigrarna som husdjur är något han ångrar idag.

– Jag var korkad på den tiden. Det är helt omöjligt att tämja de här djuren till 100 procent, det går inte. De kan råka döda dig, och även om de inte menar att göra det så kan de råka göra det av misstag. De är helt enkelt för starka. Särskilt när man leker med dem och slår på dem, så kan de slå tillbaka och så är du död. Jag älskade dem. Jag brukade sova med dem. Men jag är glad att jag vet bättre nu, säger han.

LÄS MER: Madrid i sorg – 14-årige talangen har gått bort

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.