Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Tysklandsproffs till Sävehof

Mittsexan Joakim Larsson gör comeback i Sverige och är klar för spel i Sävehof till nästa säsong.

Efter nio säsonger i Tyskland är det dags att återvända till Sverige. I dag presenterade IK Sävehof Joakim Larsson som ett nytillskott i truppen till kommande säsongen 2017/18. 

 – En fantastisk möjlighet och jättespännande, det är ju en helt annan liga än den jag lämnade för nio år sedan. Jag försöker följa med så mycket det går via nätet och Handbollsligan har blivit väldigt bra de senaste åren, säger Joakim Larsson och fortsätter:

– Sävehof står ju för mycket tradition och är en klubb med hjärta som verkligen bryr sig om sina spelare och samtidigt var familjen färdiga med Bundesliga och redo att testa något nytt. Jag hoppas jag kan tillföra mycket rutin och erfarenhet från mina utlandsår.

34-åringens moderklubb är HP Skövde 90, men han har också spelat i IFK Skövde och HK Country. Han har dessutom gjort 25 landskamer med ungdomslandslaget. Till säsongen 2008/2009 blev han proffs i TV Großwallstadt i tyska Bundesliga. Därefter gick han vidare till VfL Gummersbach. Mellan 2015-2017 har han spelat för svenskklubben GWD Minden.

 – Joakim är en kille som spelar på hög nivå, med en grym erfarenhet, en bra person och lojalitet till laget som få andra. Ger alltid 100 % och kommer visa det många gånger i Partille Arena, säger Anders Eliasson, sportchef.

– En härlig förstärkning. Vi får en tvåvägsspelare som är bra i alla faser av spelet. Med sin rutin kommer han att hjälpa laget inte minst med sin attityd och vilja. Vidare blir han en till som visar vägen för våra unga talanger i deras utbildning. Vi är mycket nöjda med att vi lyckats knyta till oss Jocke, säger Robert Wedberg, tränare för laget.

På mittsexpositionen har Sävehof Atli Ævar Ingólfsson som lämnar klubben och Viktor Rhodin.

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.