Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Leroy Sané gjorde för Tyskland, som bara fick 2–2 mot Nederländerna.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tyskland tappade 2–0 i slutminuterna

Leroy Sané glänste och Tyskland var på väg mot lite upprättelse i Nations League. Men 2–0 blev 2–2 i slutminuterna när Nederländerna ordnade ett kryss som räckte till gruppseger.

Tyskarna gjorde fiasko i fotbolls-VM i somras och har inte haft någon rolig Nations League-höst heller. För bara drygt en månad sedan vann Nederländerna med 3–0 mot Tyskland i Amsterdam, men när lagen möttes i Gelsenkirchen var det länge ombytta roller.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mycket tack vare Leroy Sané.

Manchester Citys 22-årige stjärnytter platsade inte ens i VM-truppen i somras, men de som såg måndagskvällens match undrade nog varför.

Sané gjorde karriärens första landslagsmål i vänskapsmatchen mot Ryssland i torsdags och nästa fullträff dröjde bara fyra dagar. Sané rann kvickt igenom på en fin långboll från Toni Kroos, och skottet med vänsterfoten betydde 2–0 redan i den 19:e minuten. Anfallskollegan Timo Werner hade tio minuter tidigare gett Tyskland ledningen med en kraftfull halvvolley från distans.

Med Sané på spelhumör var Tyskland – redan klar gruppjumbo – på väg mot en övertygande seger, ända tills Quincy Promes skapade lite drama med en reducering i 85:e minuten.

Och det skulle bli värre. Virgil van Dijk tryckte in kvitteringen i 90:e minuten och ordnade den poäng som Nederländerna behövde för att snuva de franska världsmästarna på förstaplatsen i grupp 1A.

Förutom Nederländerna vann England, Portugal och Schweiz sina grupper i A-divisionen och kvartetten får nästa år spela tidernas första Nations League-slutspel.