Tobias Rieder firas efter sitt mål mot USA i ishockey-VM.
Tobias Rieder firas efter sitt mål mot USA i ishockey-VM.

Tyskland skrällde mot USA

Tyskland rivstartade VM på hemmaplan och skrällvann över USA med 2–1. Hemmaforwarden Patrick Hager, till vardags i just Köln, blev matchvinnare för Tre Kronors nästa motståndare när han styrde in segermålet med drygt sex minuter kvar av matchen.

ANNONS
|

Det är inte första gången Tyskland, som möter Sverige på lördagskvällen, skräller mot USA i ett hemma-VM.

Det var samma sak förra gången. I VM 2010 möttes lagen i en utematch i Gelsenkirchen inför nästan 78000 åskådare och då vann också tyskarna med 2–1. Den gången efter förlängning.

Tyskland har bara tre NHL-spelare i truppen, men de ställde till det ordentligt för USA:

Målvakten Thomas Greiss, NY Islanders, tog 42 av 43 skott, backen Dennis Seidenberg, också Islanders, sköt skottet som Hager styrde in och Tobias Rieder, Arizona, sköt 1–0-målet.

ANNONS

- Det var en fantastisk känsla att få spela inför alla de här fansen och få en seger mot ett så bra lag. Helt ofattbart. Vi gav allt där ute och utan Thomas insats i målet hade vi inte vunnit, sade Rieder om urladdningen inför 18688 åskådare i en böljande Lanxess Arena.

Frågan är om hans lag har några krafter kvar till mötet med Tre Kronor redan på lördagskvällen.

- Jag hoppas det. Vi får se till att vila ordentligt fram tills dess och förhoppningsvis kan vi göra ett lika bra resultat mot dem, sade Rieder.

Köln, TT:s utsände

ANNONS