Tyskland och Chile till semifinal

Chile pressades av Australien men är i semifinal i för-VM i fotboll efter 1–1 i Moskva. Tyskland vann grupp B tack vare 3–1 mot Kamerun.

|

Gruppfavoriterna Tyskland och Chile tog sig till semifinal i Confederations Cup, det så kallade för-VM, i Ryssland.

Chile hade det jobbigast, för trots ett par bra sydamerikanska lägen i första halvlek var det Australien som tog med sig en 1–0-ledning till pausvilan. James Troisi hade hunnit ge Massimo Luongo ett friläge, som han missade, innan han själv fick chansen i den 42:a minuten. Då visade 28-åringen hur det ska gå till. En läcker lyftning över Chiles målvakt Claudio Bravo gav 1–0.

Australien behövde vinna med två mål och pressade tillbaka Chile i inledningen av andra halvlek. Men efter ett antal halvchanser satt bollen i "fel" målbur. Eduardo Vargas vann en nickduell i straffområdet vilket gav Martín Rodríguez fritt fram att göra sitt första landslagsmål fram till 1–1.

För regerande världsmästaren Tyskland gick det relativt enkelt. Det var visserligen mållöst i paus i Sotji men i stort sett direkt i andra halvlek satte Kerem Demirbay 1–0 och knappt 20 minuter senare nickade Timo Werner in 2–0. Werner gjorde sedan sitt andra mål när han fastställde slutresultatet 3–1.

Kamerun var liksom Australien tvingat att vinna med två mål men var inte nära att sätta press på Tyskland. Vincent Aboubakar gjorde tröstmålet.

Tyskland vann gruppen och möter Mexiko i semifinal på torsdag. Chile spelar mot Portugal på onsdag.