Mats Hummels, till vänster i nummer 5, Jérome Boateng, till höger i nummer 17, och Thomas Müller, i mitten i nummer 13, petas från landslaget. Arkivbild.

Tyska världsmästartrion petad av Löw

Tysklands förbundskapten Joachim Löw föryngrar. Nu faller bilan över kulturbärarna Thomas Müller, Jérome Boateng och Mats Hummels. "Jag blir ledsen, det har alltid varit så stort för mig att representera mitt land", skriver Boateng på Facebook.

Joachim Löw vill föryngra det tyska landslaget efter fiaskot i VM förra året. Därför har den kritiserade förbundskaptenen nu meddelat att han petar tre spelare – och det är inte vilka som helst. Det rör sig om mittbackarna Mats Hummels (30 år, 70 landskamper) och Jérome Boateng (30 år, 76 landskamper) samt anfallaren Thomas Müller (29 år, 100 landskamper).

"Jag respekterar och förstår beslutet. En gång i tiden var det jag som var ung och behövde få chansen i stället för äldre spelare, men självklart önskar jag att jag hade kunnat ta farväl på ett annat sätt", skriver Boateng på Facebook.

Trion, som alla spelar i klubblaget Bayern München, var med i startelvan när Tyskland vann VM-finalen mot Argentina 2014.

- Vi vill fortsätta den process vi inledde i slutet av fjolåret. Boateng, Hummels och Müller kommer inte längre att vara med i landslaget. Det var viktigt för mig att personligen förklara för spelarna och tränarna i Bayern hur jag tänkte, säger förbundskapten Joachim Löw enligt tidningen Kicker.

Tyskland spelar en vänskapsmatch mot Serbien och en EM-kvalmatch mot Nederländerna senare i mars.