En tysk cykelledare har skickats hem från OS i Tokyo efter att ha fällt en rasistisk kommentar.
En tysk cykelledare har skickats hem från OS i Tokyo efter att ha fällt en rasistisk kommentar. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Tysk ledare skickas hem efter rasistisk kommentar

En tysk cykelledare skickas hem från OS efter att ha fällt en rasistisk kommentar om tävlande från Afrika under herrarnas tempolopp.

ANNONS
|

Sportchefen Patrick Moster har bett om ursäkt och säger sig vara "uppriktigt ledsen" över sitt uttalande i en tysk tv-sändning under loppet. Mosters uttalande kom när tyske cyklisten Nikias Arndt jagade två framförvarande cyklister från Algeriet och Eritrea.

– Vi är övertygade om att hans offentliga ursäkt för sin rasistiska kommentar är uppriktig, men oavsett så har han gått över gränsen och överträtt de olympiska idealen. Fair play, respekt och tolerans är inte förhandlingsbart för Tysklands lag, säger ordföranden för Tyskland OS-kommitté, Alfons Hörmann.

Arndt tog avstånd från Mosters uttalande på Twitter efter loppet: "Jag är förskräckt och vill klart och tydligt säga att jag inte har något att göra med hans med hans kommentarer att göra. Ordvalet han använde är oacceptabelt".

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS