Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT
Bild: TT

Tyngre match för Dahlin – hyllas ändå

Rasmus Dahlin, 18, hade en lite tuffare match mot Toronto Maple Leafs än i debuten mot Pittsburg Penguins. – Det kommer att ta lite tid med saker och ting, säger tränaren Phil Housley.

Buffalo Sabres slog Toronto Maple Leafs med 3–2 under natten till söndagen svensk tid. Matchhjälte i den matchen blev Calle Rosén som avgjorde matchen.

För Rasmus Dahlin var det andra matchen för sitt Buffalo under försäsongen.

– Det märks att allvaret börjar närma sig nu. Det är väldigt bra hockey där ute. Det var trist att vi förlorade, men ändå väldigt kul att att spela, säger han till Sportbladet.

Han har blivit rejält hyllad av lagkamrater och tränare efter flytten från Frölunda Indians till Buffalo Sabres. Men under mötet med Toronto så tappade supertalangen pucken ett par gånger.

– Det är en läroperiod nu i början och misstag kommer alltid inträffa där ute. Jag försöker dra lärdom av dem, säger han.

"Är inte skraj"

Dahlin får även stöd av sin nye tränare, Phil Housley som kommer att ha tålamod med svensken.

– Rasmus är bara arton, det kommer ta lite tid med saker och ting. Det tuffaste är att lära sig vem han spelar mot och vad de olika motståndarna har för karaktärsdrag. Men han är lugn och cool och smart, han lyssnar och förstår när vi förklarar situationer för honom. Och jag gillar att han fortsätter spela sitt spel även efter misstag. Han är inte skraj av sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.