Angelica Roos under OS i Rio de Janeiro.
Angelica Roos under OS i Rio de Janeiro. Bild: CARL SANDIN

Tyngdlyftningsprofilen Angelica Roos slutar – tog EM-medaljer

Ett av svensk tyngdlyftnings största namn bestämmer sig för att lägga av. Angelica Roos, som tävlat för Göteborgsklubben Mossebergs AK, slutar.
– Jag hade helt enkelt inte drivet att lägga den tid och energi som behövs för att vara på den nivån.

ANNONS
|

Med flera stora mästerskap och bland annat EM-medaljer på CV:et är Angelica Roos en av svensk tyngdlyftnings större namn de senaste åren. Nu slutar hon lyfta på elitnivå.

– Tyngdlyftningen är jäkligt kul så det var svårt att komma fram till att jag faktiskt själv inte ville fortsätta. Jag tog först en paus hösten 2019, jag bestämde mig för att köra på under våren 2020 igen men bestämde mig för att sluta elitsatsningen sommaren 2020. EM 2019 var min senaste tävling, säger hon till tyngdlyftning.com.

Roos kom i kontakt med tyngdlyftning först vid 19-års ålder, men när hon väl började träna utvecklades hon fort.

ANNONS

– Jag fastnade direkt. Tyngdlyftningen var extremt kul och så mycket mer än vad jag trodde innan. Inte bara stång utan så mycket av allting. Jag slutade med friidrotten efter bara några månader. Det hade väl varit lite halvt som halvt om jag skulle fortsätta redan innan men nu blev lättare att sluta, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS