Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vancouvers Henrik Sedin, till höger, och Daniel Sedin vid en presskonferens om beskedet att de slutar.

Tvillingarna Sedin hyllas i Kanada

Bröderna Daniel och Henrik Sedin hyllas för sin karriär i NHL-laget Vancouver efter att de meddelat att den här säsongen blir den sista. "Det här är slutet på en era", twittrar ett fan.

En halvtimme efter det att bröderna Sedin meddelat sitt beslut var biljetterna till nästa Vancouver-match slutsålda, skriver Vancouver Sun. På sajter för andrahandsbiljetter drog priserna iväg rejält, enligt tidningen.

Den lokale sportkrönikören Ed Willes använder stora ord om de svenska ishockeyspelarna, och skriver att tvillingarna var en trygg punkt i tillvaron.

"De har varit med oss i nästan två decennier, vilket betyder att en hel generation av Canucks-fans har växt upp med berättelsen om de enastående tvillingarna från Örnsköldsvik, två män som kom att symbolisera det bästa med sporten och det bästa i oss", skriver han.

Fansen förstod

Nyhetsbyrån The Canadian Press skriver att "deras förmåga att finna varandra på isen fick motståndarna att skaka på huvudet".

"Det är en prestation för en idrottare att hyllas av en närapå samstämmig hockeyvärld, men så var det för tvillingarna Sedin när de meddelade att de slutar efter den här säsongen", skriver public service-bolaget CBC.

På sajten Fansideds sektion om Vancouver-laget är det tydligt att de flesta fansen förstod att beslutet var nära.

"Men det var ändå hårt att verkligen få höra nyheten. Canucks kommer att säga hej då till två av de bästa spelarna i lagets historia", skriver sportjournalisten Alex Hoegler.

Finns inte ord

På Twitter tar fansen farväl under hashtaggen #ThankYouSedins. Nummer 22 och 33 i Vancouver kallas legendarer och hjältar om vartannat.

"I 18 år har vi sett unik magi på isen som fick åskådarna att häpna", skriver den kanadensiske komikern och skådespelaren Brent Butt , och fortsätter:

"Det finns inte ord för att beskriva den magin. I Vancouver kallar vi den 'Sedinery'. Och den kommer vi att sakna".

CBC-reportern Justin McElroy twittrar att en hel generation "växte upp med att heja på två spelare som var de bästa förebilderna för unga människor, på och vid sidan av isen".