Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TV4-profilen: "Det är fruktansvärt"

TV4-experten och före detta fotbollsspelaren Hanna Marklund reagerar starkt på de sexuella ofredanden som pågått under Gothia Cup. - Det är fruktansvärt, framförallt att en ledare är inblandad, säger hon.

Den förre landslagsspelaren Hanna Marklund, 38, har synts flitigt i tv-rutan som expert under fotbolls-EM hos TV4. 

Hon reagerar starkt på historien om att en 36-årig ledare anhölls efter att han tillsammans med ett 30-tal ungdomar ska ha omringat och antastat tre 16-åriga tjejer i samband med invigningen. På torsdagen häktades han. 

LÄS MER: Gothia Cup stänger av lag efter sexuella ofredanden

Hanna Marklund säger till GP att faktumet att en ledare är inblandad är värst.

- Man har möjligheten att nå mycket ungdomar, att visa vad är okej och vad är inte okej. Fotbollen är en sak, men det kan vara fostran i så mycket mer. De har världens möjlighet till fostran i föreningar, ledare överallt. 

LÄS MER: "De kastade flaskor och skrek hora"

På onsdagskvällen kom beskedet att Gothia Cup väljer att skicka hem laget från turneringen. Det är första gången i historien ledningen skickar hem ett lag på grund av en incident utanför plan.

LÄS MER: Gothia cup-ledaren begärd häktad

- Jag tycker att det är rätt beslut. Det är klart att man måste vidta åtgärder för att visa att det inte är okej. Man måste visa vart gränsen går, det är säkert så i det här fallet att gränsen har varit nådd för längesen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.