Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TV: Sävehofsikonen cyklade för Stadsmissionen

Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson hade ett svårt val att göra. Se sonens troligtvis sista match i karriären på plats eller cykla Stadsgirot för en god sak. Han valde det sistnämnda. …– Att hjälpa Stadsmissionen är det bästa vi kan göra som göteborgare, säger han.

 

 

Samtidigt som Stefan Albrechtson trampade runt i Göteborgs stadsdelar under en gassande sol satt sonen Tobias på en buss till Kristianstad för att eventuellt spela sin sista match i karriären. Efter noga övervägande med sig själv och Tobias valde Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson till slut Stadsgirot framför semifinal tre i Skåne.

– Jag bestämde mig i går (läs fredag) eftermiddag. Hade vi vunnit i onsdags så hade jag definitivt cyklat och nu kände jag att det var bra väder och jag har ändå tränat litegrann för detta. Jag pratade med sonen och han var med och tog beslutet. Det hade känts tungt annars. Jag får se dem på tv efteråt, säger han. 

Sonen kan nog förlåta honom. Tillsammans med 80 andra drog han på sig en gul väst som vittnade om att han cyklade för Göteborgs Stadsmission. De samlade förra året in cirka 150 000 kronor till barn och unga i social utsatthet. Under Girot hade de flera ambassadörer i startfältet. 

– Det känns bra att kunna bidra till något för utsatta människor i närmiljön. Att hjälpa Stadsmissionen är det bästa vi kan göra som göteborgare. Det känns angeläget att vi kan bygga upp ett hållbart samhälle runt omkring oss, säger Stefan Albrechtson om sitt val att cykla för Stadsmissionen.  

Pengarna som han och andra ambassadörer bidrar med via sina anmälningsavgifter går till barn och unga i social utsatthet i Göteborg. 

– En av sakerna som pengarna går till är ett sommarkollo där barn som lever i social utsatthet och deras familjer får åka på läger en vecka. De grillar, badar och sjunger och det är jätteviktigt för många av de här unga människorna, säger Göteborgs Stadsmissions kommunikatör Malin Lernfelt. 

Heden fylldes med sponsortält och cykelentusiaster i reflekterande solglasögon och cykelshorts. Att Girot i år hade just Heden som bas gladde Sävehofs klubbdirektör. 

– Det känns rätt att man har hamnat här. Det visar att Heden kan användas till mycket. Det är hur kul som helst, säger han. 

Vad har du för erfarenhet av cykelsporten?

– Jag mjukstartade förra året och överlevde då så jag ger det en chans till. Jag hade motorcykel när jag var yngre. Den bröt jag benet på. Jag hoppas kunna hålla mig på två hjul nu. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.