Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

TV-profilen Jessica Almenäs om mörka tiden: "Trodde det var kört"

Hon skiftade från TV4 till Kanal 5 då hon drömde om att göra OS. Men det fanns också andra anledningar till Jessica Almenäs kanalbyte.
– Varje gång jag kom till TV4-huset fick jag ont i magen. Arbetsplatsen var inte dålig, men det var förknippat med att det var där jag blev sjuk, säger TV-profilen, som 2015 drabbades av utmattningssyndrom, till Sportexpressen.

På TV4 var hon ett aktat namn och har där lett flera stora galor och etablerade program, bland annat Let´s Dance.

Men drömmen om att få göra OS var det som drev henne allra mest, och när Discovery, som sitter på OS-rättigheterna, hörde av sig valde Jessica Almenäs att skifta till Kanal 5.

LÄS MER: Ett år sedan Frölundas SM-guld - unik tillbakablick

Under OS i Pyeongchang 2018 fick hon så chansen att vara programledare och tanken var att hon skulle haft en roll för kanalen i sommarens OS också, men mästerskapet har som bekant skjutits på framtiden, något hon menar är ledsamt för alla inblandade.

I den längre intervjun berättar Almenäs också om hur det var att lämna TV4 för Kanal 5, ett skifte som blev av för fyra år sedan, det här i en period då Almenäs mådde allt annat än bra.

LÄS MER: Underbarnet Jim Chawkis nya karriär som thaiboxare och psykolog

2015 drabbades hon av utmattningsyndrom. Det plågade henne hårt.

– Det var en oerhört tuff tid. Mitt mål för dagen när jag var som sjukast var att få ihop barnens vardag. Jag var ensamstående då, och mina dagar handlade om att orka få iväg dem till skolan och laga middag på kvällen, men det blev mycket hämtmat.

LÄS MER: Nystartade pojklaget Athletic FC gör succé: "Klart det är känsligt"

"Fick ont i magen varje gång"

Det var inte heller bara drömmen om OS som gjorde att hon i den vevan valde att byta jobb. Hon kände att det var kämpigt att gå till TV4-huset.

– Varje gång jag kom till TV4-huset fick jag ont i magen. Arbetsplatsen var inte dålig, men det var förknippat med att det var där jag blev sjuk. Jag tror att miljöombyte var det absolut bästa som kunde hända, och att få göra helt andra program och kanske inte riktigt med den pressen med tanke på att det var inspelade program och inte direktsändningar.

När hon väl skiftade till Discovery 2016 inledde hon med att vara programledare för Superstars. En tid då hon menar att hon fortfarande var sjuk. Det var många onda tankar som plågade henne.

– Jag kände att det var kört för mig, vad ska jag göra nu med mitt liv? Jag kan inget annat. Och när ska jag bli mig själv igen? Man känner sig inte som sig själv när man är utbränd. Man blir en annan person, säger Almenäs som nu mår bättre men som inte tror att man blir "helt frisk" efter att ha gått igenom en sådan process.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.