Kobe Bryant.
Kobe Bryant. Bild: STEVEMITCHELL

TV-kanalen uppgav fel dödsoffer

Kobe Bryant omkom i en helikopterolycka i går. Nu kritiseras flera medier för sin rapportering. Framför allt TMZ som rapporterade om olyckan innan Bryants anhöriga underrättats och även nyhetskanalen ABC som felaktigt uppgav att Bryants samtliga fyra döttrar dött i olyckan.

ANNONS
|

Det var under gårdagskvällen som chockbeskedet att Kobe Bryant omkommit i en helikopterolycka kom ut. Det var den amerikanska sajten TMZ som var först med att gå ut med nyheten.

Något man nu får kritik för.

TMZ gick nämligen ut med att Bryant omkommit i olyckan innan hans familj blivit underrättade om händelsen.

– Det skulle vara extremt respektlöst att genom TMZ få veta att dina nära och kära har omkommit. Det är extremt olämpligt, säger Los Angeles polischef Alex Villanueva på en presskonferens.

Nio personer omkom i helikopterolyckan och det har spekulerats friskt kring vilka som faktiskt var ombord på helikoptern och här har felaktiga uppgifter presenterats.

ANNONS

Nyhetskanalen ABC gick ut med att Kobe Bryants samtliga fyra döttrar, inklusive ett spädbarn, omkommit i helikopterolyckan. Något som inte stämmer.

"Ber om ursäkt"

ABC har fått hård kritik riktat mot sig för sitt misstag och reportern Matt Gutman har gått ut och bett om ursäkt på Twitter där han skriver:

"I dag rapporterade jag felaktigt att man trodde att fyra av Kobe Bryants barn var ombord på planet. Det stämmer inte. Jag ber om ursäkt till Kobes familj, vänner och våra tittare".

Även utanför USA har misstag i rapporteringen gjorts. Den brittiska nyhetskanalen BBC berättade om Bryants dödsolycka, men publicerade istället en bild på LeBron James, skriver Sportbladet.

ANNONS