Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TV: "Du är den sämste domaren i världen"

I samband med en förlust i Wimbledon tappade Viktor Troicki humöret fullständigt. Och ilskan riktade serben mot domaren Damiano Torella. – Du är den sämste domaren någonsin i världen, skrek han bland annat.

Att spelare tappar humöret och ställer till med skandalscener är inte särskilt vanligt förekommande bland eliten i tennisvärlden, åtminstone inte på senare år. Tvärtom brukar utövarna ofta visa upp ett sportsligt beteende, både mot domare och motståndare. Men idag fick tennisvärlden se flera raseriutbrott när Wimbledon-mötet mellan Viktor Troicki och Albert Ramos-Vinolas avgjordes. En match som spanjoren kunde vinna efter fem set (3–6, 6–3, 6–3, 2–6, 6–3). Och förlusten fick Troicki att tappa fattningen fullständigt.

Redan när Ramos-Vinolas, som är klar för Swedish Open i Båstad senare i sommar, skaffade sig en matchboll genom ett servess i det femte setet, började serben att visa upp ett irriterat beteende. Troicki tyckte inte att serven satt, linjedomaren höll med och dömde ut bollen - men huvuddomaren Damiano Torella bedömde att serven var inne och matchbollen för Ramos-Vinolas var ett faktum. Det beslutet gillade inte Troicki. 

– Neeeeej, neeeeeej, skrek han först efter huvuddomarens ändring. 

Sedan tog Troicki bollen från bollkallen, och med bestämda kliv skyndade han sig fram mot domarstolen samtidigt som han höll upp bollen och pekade. 

– Titta på den, bara titta på den. En enda gång. Titta på den! 

När han skrikit ut sin ilska mot domaren tog han och sköt iväg bollen med full kraft. Men han var inte nöjd där utan fortsatte att hacka på domaren Damiano Torella:

– Du är den sämsta domaren någonsin i världen. Vad gör du? Såg du bollen?

Torella accepterade inte beteendet och valde att varna Troicki. Därefter fick publiken se Ramos-Vinolas slå in ännu en serve som Troicki inte kunde returnera och förlusten för den 25:e seedade serben var klar. Då ilsknade han till igen. 

– Vet du vad du gjorde? Vet du vad du gjorde? Fortsatte han att upprepa flera gånger. 

– Du är katastrof. Vad håller du på med? Du är sämst genom tiderna. Du är en idiot. Jag är ledsen att behöva säga det, men så är det. Du såg ingenting i dag. Är du medveten om det? Du gjorde 30 misstag, och det drabbade även honom, fortsatte han och syftade på motståndaren Ramos-Vinolas. 

Nu väntar dryga böter för Viktor Troicki. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.