När Ukrainas idrottare gick in under OS-invigningen visade sydkoreansk tv bilder på kärnkraftverket i Tjernobyl.
När Ukrainas idrottare gick in under OS-invigningen visade sydkoreansk tv bilder på kärnkraftverket i Tjernobyl. Bild: Hannah McKay/AP/TT

Tv-bolag pudlar för kränkande OS-bilder

Ett sydkoreanskt tv-bolag ber om ursäkt för att ha använt opassande bilder för att illustrera deltagarländerna under invigningen av Tokyo-OS.

ANNONS

Att visa bilder på pizza när Italiens trupp marscherade in på arenan kan kanske tyckas harmlöst, liksom laxbilder för norrmännen.

Men att Ukraina illustrerades med bilder av ruinerna efter kärnkraftverket i Tjernobyl var inte så lyckat. Inte heller att sydkoreanska tv-tittare fick se bilder från upplopp samt läsa en text om presidentmordet i början av juli när Haitis trupp klev in på arenan.

Hur Syriens trupp presenterades? Med en beskrivning av inbördeskriget i landet.

Tv-bolaget MCB har efter en kritikstorm på sociala medier bett om ursäkt.

"Olämpliga bilder och bildtexter användes vid en del av vår rapportering. Vi ber om ursäkt till de länderna, exempelvis Ukraina, samt till våra tittare", heter det i ett uttalande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS