Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF-anfallaren Guillermo Molins satte 1–0 på volley hemma mot nästjumbon Eskilstuna. Molins hann med ytterligare ett mål när serieledaren vann med solklara 5–0.

Tvåmålskytten Molins: "Finns mer att ta av"

Guillermo Molins dominerade när serieledaren Malmö FF körde över nästjumbon Eskilstuna med 5–0. Han svarade för två mål och en framspelning – trots att 30-åringen inte anser sig vara i form.

För första gången på tre år fick supportergunstlingen Guillermo Molins starta hemma på Stadion i Malmö. Utlandsäventyr, skador och en benhård konkurrens har hållit 30-åringen borta från den upplevelsen.

- Det var jätteskönt. Det är en sak att starta borta, men det är en helt annan grej att starta hemma. Det var jäkligt länge sedan, säger Guillermo "Gische" Molins med ett leende.

"Betyder mycket"

Med lagkaptenen och anfallskonkurrenten Markus Rosenberg avstängd dominerade Molins för MFF hemma mot bottenlaget Eskilstuna.

Efter att ha utmanat Ole Söderberg tre gånger om fick han till slut hål på bortamålvakten med ett volleyskott i den 26:e minuten.

Efter paus utökade han till 3–0 i den 65:e minuten och Molins släppte sedan bollen till Anders Christiansen, som skickade in 5–0.

- Det betyder mycket, säger han om målen.

- Och jag är inte ens i full fysisk form. Så det är superskönt att göra två plus ett när man inte känner sig helt hundra.

Hur bra ska då Molins vara när han är i form?

- Ja, jag vet inte. Jag var i form i februari, men sedan gick baksidan lite grann och sedan dess har man inte spelat 90 minuter. Det här var första 90-matchen på länge.

Innan Molins andra mål för kvällen hann Marcus Antonsson med att nicka in 2–0. Samme Antonsson som precis innan hade bränt MFF:s fjärde raka (!) allsvenska straff.

- Det lär väl ta ett tag innan jag slår en straff igen, säger Antonsson med ett snett leende.

- Så det var otroligt skönt att få sätta dit den, säger anfallaren om sitt 2–0-mål.

Svarat för miniryck

MFF:s fjärde mål svarade Søren Rieks för och skåningarna har nu svarat för ett miniryck i allsvenskan. Efter elva spelade omgångar är serieledningen tre poäng stor.

- Men det är tidigt fortfarande. Vi ska försöka hålla den här nivån på prestationen under en längre period, säger Molins.

För nästjumbon Eskilstuna var storförlusten ett dystert genrep inför torsdagens Svenska cupen-final mot Häcken i Göteborg.

- Vi hade räknat med att i alla fall göra en bra match, men nu får vi glömma det här så fort som möjligt. Cupfinalen är en ny och annorlunda match, säger tränaren Nemanja Miljanovic.