Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DAVID KLEIN
Bild: DAVID KLEIN

Två tyska reportrar attackerades av supportrar

I Europa League-mötet mellan West Ham och Eintracht Frankfurt blev flera radiojournalister påhoppade av supportrar på London Stadium.
– Vi måste se till att få hit säkerhetspersonal, sa en av reportrarna i sändningen enligt den tyska morgontidningen Bild.

Två tyska radiojournalister attackerades under gårdagens match mellan West Ham och Eintracht Frankfurt på London Stadium, det rapporterar tyska morgontidningen Bild.

Det var efter att West Ham kvitterade till 1-1 som en av journalisterna meddelade om vad som hände på läktaren. Det var två de ARD-reportrarna, Tim Brockmeier och Philipp Hofmeister, som blev påhoppade av supportar.

Innan en av dem kunde berätta om vad som skett i sändningen hördes bara ett vilt prassel, enligt tidningen.

– Vi blir attackerade här. De slängde ner headsetet på min kollega Tim, sa Hofmeister, som var där för att kommentera matchen.

– Vi måste se att vi kan få hit lite säkerhetspersonal, alarmerade han.

De hade fått flera slag emot sig och fick byta plats i halvlek. Efter matchen twittrade Hofmeister att de båda var okej.

Klubben fördömer händelsen

Attacken hanterades av vakter på plats och när matchen var över uttalade sig en talesperson för West Ham, det rapporterar The Telegraph.

"Klubben är medveten om händelsen och kommer att arbeta för att identifiera gärningsmannen. I linje med vår nolltoleransstrategi kommer alla som identifieras att få sina uppgifter skickade till polisen.” lyder uttalandet enligt tidningen.

"De kommer att få ett avstängning på obestämd tid och inte kunna gå in på London Stadium och resa med klubben. Det finns ingen plats för den här typen av beteende." fortsatte talespersonen.

Matchen slutade i slutändan 2-1 till Frankfurt, som spelar sin andra semifinal mot laget i Tyskland på torsdag nästa vecka.

LÄS OCKSÅ: Bråk i mötet mellan Häcken och Helsingborg

LÄS OCKSÅ: Flaggbrännarna identifierade – åkte med supporterbussen hem

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.