Två svenskar i boxnings-VM – trots förbundets bojkott

Adam och Adel Belalia har dykt upp under boxnings-VM i Uzbekistan.
Vilket har fått det svenska förbundet att rasa, eftersom de har bojkottat mästerskapet.
– Det är en skandal utan dess like, säger ordförande Per-Axel ”Pax” Sjöholm till Expressen.

ANNONS
|

Sverige har beslutat sig för att bojkotta boxnings-VM i Uzbekistan. Detta som en del i svenska boxningsförbundets kamp mot det internationella förbundet, som leds av ryske Umar Kremlev som är god vän med Vladimir Putin.

Trots detta har två svenska bröder, Adam och Adel Belalia, dykt upp under lottningen inför världsmästerskapet. Vilket har fått det svenska förbundet att rasa.

– Vi ser extremt allvarligt på detta. Utan att det svenska förbundet har godkänt någonting så kan uppenbarligen vem som helst åka till ett VM och plötsligt representera Sverige. Det är en skandal utan dess like, säger svenska boxningsförbundets ordförande Per-Axel Sjöholm till Expressen.

ANNONS

Har ingen licens

Adam och Adel Belalia har ett respektive två SM-guld på sina meritlistor. Den sistnämnde har representerat landslaget tidigare, men ingen av dem ska egentligen kunna representera Sverige i år då de inte ska ha förnyat tävlingslicensen.

– De bor inte längre i Sverige och har ingen licens här. Ändå står de under svensk flagg i VM, säger Sjöholm till TT.

Expressen skriver att Svenska boxningsförbundet har hört av sig till det internationella boxningsförbundet Iba för att bland annat ta reda på hur det har gått till när bröderna registrerats till VM.

Anmäl dig till nyhetsbrevet Johnssons sportguide

Andreas Johnsson ger dig det du behöver för att hänga med i sportsnacket – en lättsam guide till en snårig sportvärld.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

LÄS MER:Första bilderna från Henrik Lundqvists dokumentär

LÄS MER:Ebba Årsjö berättar om kampen för att acceptera sig själv

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS