Två straffmissar stod City dyrt

Straffsparkar har inte varit Manchester Citys grej så här långt på säsongen. I 1–1-matchen mot Everton missade City ytterligare två – och får nu sällskap av Arsenal i toppen av Premier League-tabellen.

|

Arsenal slog Swansea med 3–2, trots att Granit Xhaka visades ut för en tackling på svensk-gambiern Modou Barrow. Theo Walcott satte två och Mesut Özil ett av Arsenals mål som fixade lagets sjätte raka trepoängare.

Samtidigt missade Manchester City inte bara en, utan två straffar när Pep Guardiolas lag spelade 1–1 mot Everton och tappade poäng hemma på Etihad för första gången den här säsongen.

Först räddade Evertonmålvakten Maarten Stekelenburg en svag straff från Kevin de Bruyne, och motade senare även en liknande från Citys inbytte ordinarie straffskytt Sergio Agüero i den 70:e minuten. City har hittills bara satt fyra av de åtta straffarna de tilldömts den här säsongen.

Samma poäng

Everton ledde med 1–0 efter mål av Romelo Lukaku och såg ut att gå mot tre poäng. Men Nolito kvitterade med en nick två minuter efter Agüeros straffmiss och såg till att laget ändå får behålla serieledningen på bättre målskillnad.

Både Manchester City och Arsenal står efter åtta spelade matcher på 19 poäng – vilket även Liverpool kan komma upp i vid vinst mot Manchester United på måndag.

Chelsea vann

Leicesters skrala säsongsinledning fortsätter. Med slarvigt och ofokuserat uppträdande var det vårt att tro att laget som föll med 0–3 på Stamford Bridge faktiskt blev Premier League-mästare så sent som för fem månader sedan.

Och Claudio Ranieri var tydlig med att spelarna inte har något att skylla förutom sig själva.

- Vi gjorde misstag. När du åker till Chelsea måste du vara uppmärksam till max, säger Ranieri, som fick se Diego Costa ge hemmalaget ledningen och utöka ledningen i skytteligan med sitt sjunde mål för säsongen redan i den sjunde minuten.

Eden Hazard satte 2–0 och Victor Moses dödade matchen med sitt 3–0-mål – elegant serverad av en väggspelande Nathaniel Chalobah, tio minuter från slutet.