Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två rundor för ett bättre Göteborgsvarv

Nästan 3 000 blivande varvslöpare tog chansen i Göteborgs seedningslopp, flertalet i hopp om att förbättra sin startposition i Göteborgsvarvet.

- För mej var det bara träning. Jag var redan säker på att tillhöra första startgruppen i varvet, sa Carl Wistedt, som var förste man i mål efter lite mera än 32 minuter.

Carl tävlar för Hässelby, bor i Göteborg, men springer varvet för första gången i maj och hoppas kunna hjälpa sin klubb i halvmare-SM, som sammanfaller med Göteborgsvarvet.

- Under 33 är godkänt, så mycket som det blåste idag, tyckte Carl.

Flertalet löpare hade andra ambitioner än att träna. De 195 kronorna i startavgift ansågs vara väl använda pengar när man kunde ta sig högre upp i listan redan innan varvet startat. Den som kom på idén samma dag som seedningsloppet arrangerades fick punga ut med 300.

Två varv på Hisingen, men start och mål på motorbanan, betydde att det snart fanns folk runt hela sträckan. Carl Wistedt och några till hann rent av varva några av de övriga startande.

De som var lite långsammare behövde inte oroa sig, för det gick inte att få en sämre varvsplats än vad man redan hade, hur sakta det än gick.

Karin Nilsson från Ullevi var snabbast bland tjejerna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.