Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Två raka segrar – det får Frölunda att hitta arbetsro

Efter premiären mot Brynäs bad Simon Hjalmarsson, 30, fansen om ursäkt efter spelarnas insats. Efter två raka segrar mot Linköping och Örebro är det ganska långt bort till den där premiärfloppen.
– Det här var precis vad vi behövde, säger han.

Ju längre förra säsongen led desto bättre blev Simon Hjalmarsson. Den 30-årige forwarden gjorde sin klart bästa säsong i Frölunda och var en av de tongivande spelarna under slutspelet.

Den där formen från slutspelet verkar han nästan ha lyckats konservera under sommaren. För under säsongsstarten har "Hjalle" genomgående varit en av lagets bästa spelare.

Mot Örebro kvitterade han och skickade samtidigt in sitt tredje mål för säsongen i mötet som slutade med seger för Frölunda med 4–3.

– Det här var precis vad vi behövde! Det var ännu en solid match från vår sida, säger han.

Bästa insatsen för säsongen, eller?

– Det tycker jag! Vi möter ett riktigt bra Örebro men vi gör det väldigt bra. Framförallt i den andra perioden även om pucken inte ville in då utan det kom i tredje istället. Att ta med oss tre poäng härifrån, det stärker verkligen självförtroendet.

"Får försöka skaka av sig det"

Men det blev trots allt lite oroligt.

För även om Rhett Rakhshani slog till och gjorde både 2–1 och 3–1 för Frölunda skulle det bli nerv i matchen. Detta tack vare att Shane Harper slog till och först reducerade innan han även kunde kvittera för sitt Örebro.

– Man får bara försöka skaka av sig det där ... det stod ändå 3–3 och vi hade fem minuter kvar. Det är ett ganska bra utgångsläge på bortais och då måste man tänka positivt istället för att gräva ner sig, säger Simon Hjalmarsson.

Vem som spelade fram till hans fullträff den här kvällen?

Jo, det har ni redan listat ut.

Givetvis var det radarpartnern Ryan Lasch.

– Vad mer man man säga om honom ... jag vet ju vilka passningar han letar efter och för mig gäller det att hitta de öppna ytorna. Får han lite tid med pucken är han enormt skicklig på att hitta fram och det är inget nytt direkt, säger Hjalmarsson.

Ganska skön start på säsongen för din del?

– Jo, det får man allt säga. Även om det inte gått så länge så boostar det givetvis självförtroendet.

Har du gjort något annorlunda under sommaren? Eller bara kört på?

– Jag har nog mest kört på. Jag avslutade ju förra säsongen ganska bra och har fortsatt på den inslagna vägen. Sen är det mycket hårt jobb kvar och det kommer att komma svackor under en säsong. Men när puckarna trillar in så ger det ju självförtroende och ännu mer energi.

"En superförstärkning!"

Efter fyra matcher på en dryg vecka väntar nu lite återhämtning för spelarna i Frölunda. Nästa drabbning är inte förrän på torsdag då Skellefteå väntar på bortais.

– Jag hade inte haft något emot att spela vidare nu! Vi har kommit in i det och då vill man spela så mycket som det bara går. Nu när spelet sitter ger det arbetsro och vi kan bygga vidare på det. Det blev lite panik runtomkring efter första matchen men i laget höll vi oss lugna. Vi studsade tillbaka ganska snabbt mot HV och hittade det hårda jobbet som krävs för att vi ska ha en chans att vinna. Sen har vi fortsatt ta steg efter det, säger Simon Hjalmarsson som även välkomnar senaste förstärkningen – Samuel Fagemo som lånas ut till Frölunda en säsong.

– Det är en superförstärkning! Jag tror att det kommer att bli bra både för oss och för honom, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.