Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sandra Näslund. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Två nöjda tvåor i premiären: "Superdupernöjd"

Två nöjda svenska tvåor. Tack vare Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg fick Sverige dubbla pallplatser i världscupspremiären i skicross.

Efter flera uppskjutna tävlingar så var det till slut dags för världscupspremiär i skicross. Och svenska stjärnan Sandra Näslund var så nära man kunde komma att få inleda säsongen med en seger i schweiziska Arosa.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den svenska stjärnan och regerande totalsegraren i världscupen tog kommandot direkt i finalen efter att ha tagit sig dit. Men hemmaåkaren Fanny Smith gav henne en rejäl match när hon knaprade in vid det sista hoppet.

"Bra åkning"

När de två kombattanterna dundrade över finalmållinjen så kunde inte ens ett hököga urskilja vems skidspets som var först.

- Det kändes som hon var före när vi gick över mål. Men när de visade tiden kändes det som att jag kanske var före ändå, men det var inte så, säger Näslund, vars farhågor vid målgång bekräftades av ett målfoto som fick den schweiziska publiken att jubla.

Seger för Smith. Och en andraplats i världscupspremiären för Näslund.

- Bra åkning och en bra start i finalen. Men det räckte inte riktigt hela vägen, säger Näslund.

"Riktig jävla rock'n roll"

Schweizisk seger blev det också hos herrarna. Och dessutom även här en svensk andraplats.

Victor Öhling Norberg imponerade på vägen till finalen, och fick en liten miss i starten på den. Svensken kämpade sig dock upp och tog sig upp på en andraplats. Segrande Jonas Lenherr gick dock inte i slutänden att hota.

- Jag var jävligt nöjd bara av att vara i en final. Då slappnar jag av lite grann och det blir lite mer roligt, säger "VÖN", som beskriver vägen till finalen som "riktig jävla rock'n roll".

- Det var riktigt tufft från början till slut.

TT: Hur nöjd är du med en andraplats i premiären?

- Jättenöjd. Superdupernöjd. Det är alltid lite lurigt och läskigt inför en premiär att veta var man står. Det var väldigt skönt att börja på ett bra sätt, säger Öhling Norberg.

Otäck vurpa

För Alexandra Edebo blev det ett olyckligt stopp i semifinalen. Svenskan råkade ut för en rejäl vurpa efter trängsel vid ett hopp och blev liggande i snön. Edebo kunde senare ställa sig upp för egen maskin, men kom inte till start i B-finalen och slutade åtta.

- Jag kände att det gjorde lite för ont. Jag visste inte om det var långvarig smärta eller bara en smäll, säger Edebo precis innan hon ska in till läkaren för att kolla upp eventuella sviter efter kraschen.

- Det är lite ömt på högersidan och så slog jag kanske i huvudet lite också. Det visar sig. Men jag står upp och pratar och allt.

Rättad. Fel schweizare stod som segrare i herrklassen i en tidigare version av texten.