Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Carl Bengtström, Örgryte IS, under Bauhaus-galan i maj 2019  Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Carl Bengtström, Örgryte IS, under Bauhaus-galan i maj 2019 Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Två medaljhopp från västsverige under U20-EM i Borås

När U20-EM i friidrott går av stapeln i Borås 18-21 juli har Sverige med 37 tävlande. Två av de stora medaljhoppen kommer från västkusten. Örgrytes Carl Bengtström och Falkenbergs Tilde Johansson.

Under torsdagen inleds U20-EM i friidrott i Borås. 48 länder kommer göra upp om medaljerna och två av Sveriges stora medaljhopp kommer från västkusten. En av dom är Örgrytes 400 meter häck-löpare Carl Bengtström. 19-åringen är just nu rankad tvåa på 400 meter häck och har siktet inställt på medalj under EM i Borås.

– Det känns bra inför det här mästerskapet. Vi har förberett oss väldigt bra sista veckan genom att, ta det lugnt och samla alla krafter jag kan få. Målsättningen är att ta medalj, säger han.

Rankad etta i samma gren är britten Alastair Chalmers som också kommer vara på plats och tävla i Borås.

– Jag försöker inte lägga någon energi på dom jag möter, det är kul att han springer fort för det betyder att det kommer bli en bra match och att vi kommer pusha varandra till bra tider. Det är så jag tänker, säger han.

Tilde Johansson, Falkenbergs IK satte nytt juniorrekord i längdhopp när hon hoppade 6.73 meter. . Bild: FREDRIK KARLSSON
Tilde Johansson, Falkenbergs IK satte nytt juniorrekord i längdhopp när hon hoppade 6.73 meter. . Bild: FREDRIK KARLSSON

“VM kom som en bonus”

Från Falkenbergs IK kommer ett till stort medaljhopp, Tilde Johansson, som nyligen satte nytt juniorrekord när hon hoppade 6.73 meter i Varberg. Ett hopp som kvalificerade henne till senior-VM i Doha i höst.

– Det var riktigt skönt, jag hade inte det som mål att kvala till VM så det kom som en bonus men självklart kommer jag göra mitt bästa när jag väl är där, säger hon. Tilde Johansson som länge har haft fokus på EM är också rankad tvåa på 100 meter häck och har därmed stora möjligheter att lämna U20-EM med dubbla medaljer.

– Det känns bra inför tävlingarna, jag har längtat efter detta hela säsongen. Jag ligger ganska bra till att ta medalj om man kollar listorna och så jag har ju lite press på mig men det ska mest bli kul. I häck så är första fokus att ta mig till final och så får jag ta det därifrån sen, säger hon.

Stor hemmapublik

Göteborgarna behöver inte åka särskilt långt för att delta i tävlingen som tar plats på Ryavallen Athletic Stadium i Borås. Något som betyder att både Tilde och Carl kommer ha mycket publik på plats.

– Det är väldigt kul att det går i Sverige och också så nära oss. Det är familj och vänner som är här och kollar och alla svenskar överlag får väldigt mycket stöd, säger Carl Bengtström.

Så tävlar medaljhoppen

Carl Bengtström

Fredag

12.58 400 meter häck försök

Lördag

17.15 400 meter häck semifinal

Söndag

12.20 400 meter häck final

Tilde Johansson

Fredag

11.48 100 meter häck semifinal

Lördag

10.10 Längdhoppskval

19.15 100 meter häck final

Söndag

15.40 Längdhoppsfinal

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.