Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmös Markus Rosenberg och Häckens Rasmus Lindgren fick båda nöja sig med ett oavgjort resultat på Bravida arena.

Två förlorare på Bravida arena

Uwe Rösler ville ha straff. Alexander Faltsetas skällde för att domaren blåste frispark för tidigt. Markus Rosenberg sa att det var en dålig match. Ingen i Häcken och Malmö FF verkade nöjd efter 1–1 på Bravida arena.

Två lag som jagar Europaspel 2019 – och som båda behövde vinna. Men Häcken och Malmö fick bara varsin poäng. Det gläder Norrköping, Hammarby och Östersund.

I 85:e minuten blev Viktor Lundberg fälld av Franz Brorsson. Medan domaren Magnus Lindgren blåste frispark rullade bollen fram till en fri Paulinho som dessutom hade med sig Alexander Jeremejeff. Det som kanske kunde ha blivit två Häckenanfallare mot en ensam Malmömålvakt blev – ingenting.

Men Alexander Faltsetas blev vansinnig.

- Jag tror att alla som såg den situationen hade reagerat på samma sätt. Gör domaren ett så matchavgörande misstag så är det klart man reagerar. Han (Paulinho) är ju för fan sopren, säger Faltsetas.

TT: Vad sa du till domaren?

- Jag sa väl: ”Du är så dålig, och måste ha lite känsla i såna här situationer. Det är ju ett jättemisstag”, typ. Fast jag sa det kanske inte så snällt. Jag skrek ju.

Alexander Faltsetas fick ett gult kort för sin verbala attack på domaren.

”Klar straff”

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler gick också hårt åt Magnus Lindgren när han fick en fråga om en händelse tidigt i matchen. Häckenmålvakten Jonathan Rasheed kom tokigt och våldsamt ut och for rakt in i ryggen på Markus Rosenberg – inne i straffområdet.

- Det var absolut en klar straff. Domaren stod fem meter ifrån utan att blåsa. Det var vissa domslut som jag inte hade någon förståelse för, säger Rösler.

- Jag vet inte. Jag fick ett knä i ryggen, och det gjorde ont. Men jag vet inte om det skulle vara straff eller frispark, säger Markus Rosenberg.

Romain Gall gjorde 1–0 för Malmö en minut in i andra halvlek med ett lustigt studsande skott.

”Dålig match”

Alexander Jermejeff dunkande upp kvitteringen i nättaket i 71:a minuten – när det var en sekund av dålig uppmärksamhet i Malmöförsvaret efter en hörna.

Ingen på Bravida arena var nöjd och glad med matchen och resultatet.

Markus Rosenberg:

- En ganska tråkig, dålig match. Vi har haft mycket matcher och valde att inte pressa lika högt som vi brukar. Häcken hade mycket boll och slog långt. Över lag var det en ganska dålig fotbollsmatch.

Nu är det nästan två veckor utan matcher för de allsvenska lagen.

- Det ska bli skönt. Det är välbehövligt, säger Rosenberg.