Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Melker Hallberg jublar efter sin drömträff.

Två drömmål när Kalmar vann

Efter fem omgångar utan seger kom till slut första trepoängaren för Kalmar. Viktor Elm gjorde ett vackert mål och Melker Hallberg ett ännu vackrare i 2–0-segern över Halmstad. 

Det har varit sju besvikelser och åtta bedrövelser för Kalmar den här säsongen. Haltande spel och sist i tabellen efter fem omgångar. Men mot Malmö började spelet att se bättre ut och mot Halmstad tog Kalmar ytterligare ett kliv. 

- Klart att det har varit frustrerande, med den taktiska kompetensen vi har i laget ska det inte behöva se ut som det har gjort. Vi har inte tagit det där klivet in på motståndaren, de har kunnat stå där och göra vad de velat. Men det gör vi i dag, vi får en helt annan press på dem. I alla fall fram till att vi gör 2–0, sade Viktor Elm efter matchen.

"Som Ronaldos skott"

Spelmässigt lämnade matchen lite i övrigt att önska. Men målen som bjöds höll faktiskt yppersta världsklass. 

Melker Hallberg var först ut med ett skott från 25 meter som låg helt still i luften fram till att bollen borrade sig in i målvaktens vänstra kryss. 

- Den vobblade lite i luften, som Ronaldos skott kan göra, sade Hallberg med ett skratt. 

Efter målet visste han inte riktigt vad han skulle ta vägen. Efter att ha sprungit runt som en yr höna hoppade han upp i luften med knyten näve. 

- Haha. Ja, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, det kändes ju att det inte var vilket mål som helst. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tänkte.

Fortsatt tungt för HBK

Andra målet kom i inledningen av andra halvlek. Kalmar fick en frispark sedan Romario gått omkull utanför straffområdet. Många trodde säkert att Melker Hallberg skulle kliva fram igen. Han och flera andra spelare var framme och markerade sitt intresse. 

- Så tänker väl de yngre spelarna, att ”den här ska jag ta”. Men jag kände att det här var min dag. Och det är ju inte så att jag aldrig hängt dit en frispark innan. Så jag bestämde att jag skulle ta den, sade Viktor Elm. 

Och ingen Kalmarspelare kan klandra honom för det. Bollen gick in via stolpen. 

- Det var en helt perfekt träff, konstaterade Elm. 

Rent spelmässigt var inte Halmstad långt efter Kalmar, de hade också chanser. Men Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson gjorde ett par kvalificerade räddningar. 

- Det var en jämn match, men de gör två mycket fina mål. Jag tycker ändå att vi har tillräckligt för att få med oss ett resultat härifrån, sade en besviken Janne Jönsson efter fjärde matchen i rad utan gjorda mål.